Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
30

Ine's quilt is af!

Dit is de laatste keer dat ik wat vertel over deze quilt. De "quilt voor Ine" is helemaal klaar en ik ben heel tevreden met het resultaat! Ine is er ontzettend blij mee, en ze kan er nog jaren van genieten. Het quiltwerk heb ik met twee kleuren draad gedaan, omdat dat het mooiste resultaat geeft. In de lichtblauwe vlakken heb ik een lichtgrijze draad gebruikt, en door de rode en beige vlakken loopt een beige draad. De onderdraad is van hetzelfde lichtgrijze draad, omdat de achterkantstof ook grijs is. Voor de achterkant heb ik een mooie dubbelbrede stof gebruikt, zodat er geen naden nodig zijn aan de achterkant. Deze achterkantstof hebben we ook gekocht bij Patch &Stitch in Weert.

Op Ine's verzoek, heb ik op de achterkant een label gemaakt, waar datums en namen in staan die voor haar betekenisvol zijn. Om dit label te maken heb ik restjes van de stoffen van de voorkant gebruikt. De tekst is geschreven met een textiel pen.

Met heel veel plezier heb ik aan deze quilt gewerkt. Door af en toe te overleggen en foto's van de vorderingen via de mail te sturen, is het gelukt om deze quilt helemaal te maken zoals Ine hem graag ziet.

In de showcase zal ik nog wat foto's zetten.
Reacties

Mam.

30-05-2014 (17:26)

de quilt is erg mooi geworden. zoals ik al eerder heb gezegd, twee mensen die erg blij zijn met het resultaat. wat wil je nog meer.

Ruby Lynn Schmer

30-05-2014 (21:08)

Gorgeous! Fantastic that you were able to work closely with your client to make this creation the way she expected it. Beautiful work Lenie!

Carla Goertz

31-05-2014 (08:35)

SUPER mooi geworden. Knap hoor.

LRB