Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
17

Hexagons - overhemden en zomerjurkjes

Twee weken geleden liet ik jullie het begin van een nieuwe quilt zien, 170 hexagons van overhemden- en zomerjurkjesstoffen had ik geknipt, en die moesten in elkaar genaaid worden, mét de naaimachine welteverstaan! Alle zeshoeken zitten in elkaar, en ik heb er een mooie dubbele rand omheen gemaakt, een smalle en een bredere. De kleuren van de randen vertel ik lekker nog even niet. Inmiddels ben ik begonnen met het quilten, het doorstikken van de quilt. Alle naden worden ín de naad doorgestikt (stitch-in-the-ditch), waardoor aan de achterkant ook een mooi hexagon patroon ontstaat, dat er uitziet als een honingraat. Dit is een erg leuke quilt om aan te werken, en het schiet al aardig op, dus binnenkort zie je hier het eindresultaat van deze landelijke zomerse hexagon quilt.Overhemden en zomerjurkjes


Reacties

Geen reacties

LRB