Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
10

Mooi kado!

Een paar weken geleden had ik twee lieve dames op visite, ze kwamen iets ophalen dat ik voor hen gemaakt had. Van één van hen kreeg ik dit prachtige boek kado, "Eigentijdse Quilts", van Sandra Meech. Sandra is een textielkunstenares, en de quilts die zij maakt zijn moderne kunstwerken die je aan de wand hangt. In haar boek vertelt ze de lezers over haar werkwijze, en inspireert om zelf ook aan de gang te gaan. Ze vertelt over kleur en materiaal keuze, en ook stiktechnieken komen aan de orde. Ik vind het prachtig om te zien wat ze maakt. Haar werkwijze is zo anders dan die van mij:ik maak quilts zoals ze oorspronkelijk bedoeld zijn, als warme deken. Ik vind het leuk om de vaak eeuwenoude patronen te gebruiken, maar dan met een eigen draai eraan. Vroeger werden stoffen van onder andere versleten kleding of beddengoed gebruikt om van de nog goede delen dekens te maken, waarbij soms de ingewikkeldste patronen bedacht werden. Dit hergebruik van stoffen zie je ook terug in mijn quilts. Mooi om te zien hoe dezelfde basistechnieken op zoveel verschillende manieren toegepast kunnen worden.
De vijf dagen in mei, bladzijden uit een Arctisch dagboek - Sandra Meech


Reacties

INE

10-07-2015 (19:01)

Wat fijn dat je door zo'n boek je kennis over quilten toch weer wat uit kunt breiden! Geniet er maar fijn van!

LRB