Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
3

Zomerjurkjes en overhemden

Nou, het is nu toch wel echt zomer geworden! Eigenlijk vind ik het iets té warm, maar, geen geklaag, het tempo wat naar beneden, het huis koel houden en genieten van de lange avonden buiten. De quilt waar ik nu aan begonnen ben is er ook echt eentje voor de zomer. Ik maak haar van stofjes van overhemden en zomerjurkjes. Dat wordt dus een gezellige mix van ruitjes en bloemetjes. Voor het patroon heb ik gekozen voor hexagon vlakjes. Met behulp van een kartonnen mal heb ik 170 hexagons getekend en geknipt en nu worden ze aan elkaar genaaid. Mét de naammachine. Dat is nog een hele toer, zoals collega quiltsters ongetwijfeld zullen weten. Vaak worden de hexagons dan ook met de hand in elkaar gezet. Maar ik zag er wel een uitdaging in om het toch met de naaimachine te doen. De onderstaande tutorial op YouTube laat ook heel duidelijk zien hoe dat te doen. https://www.youtube.com/watch?v=CQG0V42O0fI

Op de foto's kun je al een heel klein beetje zien hoe het er uit gaat zien. Wordt vervolgd!

Geniet van het weekend, en hou het koel!


hexagons


zomerjurkjes en overhemden


Reacties

linda rood

03-07-2015 (10:35)

Wat een klus! Maar wel ontzettend leuk!

LRB