Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
15

De poolster in de sterrenquilt

Voor kerstmis was ik er al aan bezig, de sterrenquilt. Mooie sterren tegen een lichte achtergrond. Deze quilt bleef even liggen, omdat er andere quilts en kussen gemaakt moesten worden. Het werden geen kerststerren dus, maar de sterren zijn in warme kleuren, met een blauwe rand, geen echte kerstkleuren gelukkig. De bovenkant van de quilt was al klaar, en deze week had ik eindelijk tijd om aan het doorquilten te beginnen. Toen ik bezig was met het opspannen en spelden van de drie lagen, viel me ineens iets op. Nu was het mij ook gebeurd, iets wat ik wel vaker gelezen had in blogs van andere quiltsters, maar wat mijzelf nog nooit was overkomen. Er zat een fout in één sterrenblok! En dan moet je overwegen:haal ik de hele quilttop uit elkaar om het te herstellen, of.... kan het blijven zitten? Ik heb tot het laatste besloten, want als het zó lang heeft geduurd voordat ik het zelf opmerkte, dan zal het een ander wellicht niet zo snel opvallen. En misschien krijgt de quilt daarmee wel een beetje extra charme, met een poolster tussen alle andere sterren.
Deze week alleen een foto van het doorquilten, maar binnenkort een foto van de hele quilt. Misschien dat jullie de "fout" dan kunnen vinden?
Reacties

INE

17-01-2016 (20:49)

Iedere quilt is uniek! Dus deze is dan heel speciaal-uniek!

LRB