Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
22

Het Churn Dash Block

Een quilt waar ik momenteel aan bezig ben is samengesteld uit "Churn Dash" blokken. Een "Churn Dash" is een boterkarnton en daar komt de naam van het block vandaan, omdat er wellicht een gelijkenis gezien werd. Maar er is meer te vertellen over dit quiltblock in de vorm van een klein geschiedenislesje. In de Verenigde Staten was er ten tijde van de slavernij een clandestien netwerk van smokkelroutes voor ontsnapte slaven waarlangs ze geholpen werden om te ontsnappen van het Zuiden naar het voor hun veiligere Noorden en Canada. Dat werd the Underground Railroad genoemd. Er wordt verteld dat er quilts met Churn Dash patroon werden buiten gehangen om aan de slaven duidelijk te maken dat het veilig was om te vertrekken. Aan de Churn Dash quilt die ik aan het maken ben heb ik een moderne draai gegeven, maar er zit ook wat geschiedenis aan vast. Later dit jaar kan ik het resultaat laten zien. Op de foto's zie je mijn block, en een karnton, misschien dat wij de gelijkenis ook nog zien.


Churn Dash block


Karnton


Reacties

Geen reacties

LRB