Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
21

Kortste dag


Vandaag op deze kortste dag, even genieten van de stilte, het is nog steeds schemerig en toch al 9.00 uur. Nog maar een paar dagen tot Kerst. ’s Avonds lekker vroeg de lampjes en kaarsjes aan, de kerstboom staat al te schitteren. Een heerlijke tijd vind ik het, gezelligheid overal, mensen lijken wat gemoedelijker en vriendelijker. Voor ons geen kerst-stress, een gourmetavondje in het verschiet, en een lekkere familiebrunch. Kersttrui en joggingbroek aan, kerstfilm op T.V., kransjes bij de thee. En het allerbelangrijkste, alle boys weer even lekker een weekje thuis, om ze heerlijk te verwennen, en te genieten van SAMEN. En dan af en toe weemoedig terugdenkend aan vroegere kerstfeesten waar we met zijn allen bij elkaar waren, ook mijn broertjes die nu in Amerika wonen… lekker eten, grote stapels kadootjes, onze jongens nog klein… fijne kerstfeesten waren dat en we stonden er niet bij stil dat het zo bijzonder was en het ooit zou veranderen…

Maar genoeg melancholie op deze vroege ochtend. Ik wens jullie allemaal hele fijne, gezellige feestdagen.Reacties

Mam

21-12-2017 (08:36)

dat noemt men ook mijmeren over vervlogen tijden. laten we toch ook maar genieten van wat we nu hebben. het is ne eenmaal zo. de tijd gaat snel bedenk dat wel. de tijd gaat vlug, komt nooit meer terug.

Linda

21-12-2017 (13:27)

Klein beetje hetzelfde hier. Voor mij is het wel beide kerstochtenden werken, maar dat is eigenlijk altijd heel gezellig. De avonden zijn gezellig met het gezin. Dus ook hier joggingbroek en slobbertrui aan en genieten van de gezelligheid met lichtjes, kaarsjes en lekkers. En ja, ook bij mij slaat de melancholie in deze tijd weer toe, maar ook nu maken we het weer gezellig. Fijne kerstdagen en alle goeds voor 2018. Groetjes uit Hillegom!

LRB