Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
30

About Family - Farmer's Wife Sampler Quilt

De Farmer's Wife Sampler Quilt is klaar. 's Morgens heel vroeg, 's avonds nog eventjes, af en toe wat tijd bij elkaar gesmokkeld om hem toch nog deze Kerst af te maken. De Farmer's Wife blocks zijn allemaal verschillende blokken, gemaakt van hele kleine vierkantjes en driehoekjes. Jaren geleden heb ik ze gemaakt, van allerlei reststukjes stof. Het was een oefenproject voor mij, om het ingewikkelde patchwork onder de knie te krijgen. Ze zijn zeker niet allemaal perfect, kleine foutjes, puntjes die niet matchen, afmetingen die niet helemaal kloppen, maar toch mini kunstwerkjes, en ik wilde ze ook niet zomaar in de kast laten liggen. En er nog meer maken, nee, daarvoor ontbrak de tijd of zin. De blocks zijn nu gecombineerd met blauwe en groene stoffen die ik nog had liggen. En rondom heeft de quilt een dubbele rand gekregen. De afgelopen week heb ik de quilt "in the ditch" doorgestikt, hier en daar een beetje moeten foetelen, want soms liepen de lijnen niet perfect recht. Deze quilt is er eentje met herinneringen voor mij, herinneringen aan een bijzondere kerst. Een Kerst samen met mijn overzeese familieleden, voor het eerst sinds jaren met zijn allen. Gezellig samen praten, kokerellen, lang aan tafel zitten, spelletjes doen, eindeloos thee drinken en chocolade eten. Het was een Kerst om te herinneren, om onze zegeningen te tellen, om te genieten. Gisteren is de laatste weer op het vliegtuig gestapt, en pakken we het "gewone" ritme weer op. Het voelt altijd nog een paar dagen ongewoon en leeg aan. We missen ze, zo is het gewoon, elke keer weer.


Reacties

Ine

30-12-2018 (13:49)

Deze quilt is dan ook wel een heel bijzondere geworden hoor! Ik hoop dat je er heel veel "kijk"plezier aan mag beleven!

LRB