Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
26

Wegenwacht

Hij had geel bloed door zijn aderen stromen, zegt ze, 30 jaar werkte hij bij de Wegenwacht. Ik kreeg een paar tassen vol kleding, met op elk kledingstuk een notitievelletje geplakt. Op die notitieblaadjes had ze lieve herinneringen geschreven. Zoals de colletjes, gebreid door zijn moeder die hij op hele koude dagen tijdens zijn werk droeg. De favoriete vakantie-korte broek en polo. Als echte Brabander had hij een Brabant t-shirt, met de leeuw erop. Zijn favoriete, lekker ruime spijkerbroek. De fijne vesten van Human Nature, van de ANWB natuurlijk. "Wie wat bewaart die heeft wat", een streepjes shirt van wel 20 jaar oud. Het overhemd van hun trouwdag, de favoriete ruitjes overhemden, de bretels. Een warme muts, die hij op koude dagen altijd droeg. Ze zitten nu allemaal samen in een quilt, zodat ze haar nog vele jaren warmte en herinneringen geven aan de Wegenwacht-man die ze zo mist. hier zijn nog wat meer foto's te bekijken.




Reacties

Geen reacties

LRB