Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
12

Doos vol kleertjes

Regelmatig wordt er hier een doos met kleding bezorgd, want veel van mijn quilt-klanten wonen niet bepaald in de buurt. Dus mag de vriendelijke bezorger van POST.NL weer een pakket met kleren brengen. Elke keer is het weer een verrassing wat er uit de doos komt, zijn het lieve zachte kleurtjes, of juist lekker bont? Vaak zit er een briefje bij met verzoekjes, of een aparte zak met kleertjes die er zeker in moeten. Wel handig, want ik kan een mooie selectie van kleurtjes en motiefjes maken, maar de emotionele waarde van een kledingstuk ken ik natuurlijk niet. Al is het wel zo dat juist de kleren waar je aan kan zien dat ze vaak gewassen zijn, of misschien zelfs een scheur of slijtplek hebben, de favorieten waren. Juist die kledingstukken kies ik uit bij het maken van het ontwerp. Dit keer was het een doos vol bont gekleurde jongenskleertjes, met daarin een zak met de meest favoriete stukken. Ik heb het maakproces deze keer eens op de foto gezet, om jullie te laten zien hoe dat in zijn werk gaat.Ik begin met alle kleertjes uitpakken, en probeer alvast kleurcombinaties te maken. Daarna maak ik heel veel vierkantjes, vaak eerst verstevigd, daarna gesneden. Vervolgens leg ik een ontwerp op een wit laken, en kijk ik samen met de klant of ze het zo mooi vindt. Eventueel kan er dan nog wat geschoven worden.
En dan kiezen we in overleg ook een kleur uit voor de rand en achterkant. Pas dan komt de naaimachine er aan te pas, zet ik alles in elkaar en wordt de zogenaamde "quilt sandwich" gemaakt, zodat de drie lagen van bovenkant, tussenvulling en achterkant stevig op elkaar zitten. Het doorquilten kan beginnen. Als laatste komt er een afwerkbies omheen, en mijn Dutch Patches merkje ertussen. Vervolgens maak ik foto's, om het resultaat aan de klant te laten zien. En dan mag POST.NL weer aan het werk, en gaat de quilt naar haar eindbestemming. Deze quilt moest bijna heel het land door, helemaal naar het Noorden. Klik hier, en je kunt nog wat meer foto's van deze vrolijke quilt bekijken.


Reacties

Marloes Peper

14-07-2018 (06:20)

Deze vind ik echt super tof met al die sprekende kleuren!

LRB