Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
20

In films

“Twee maal drie is vier, wiedewiedewiet en twee is negen. ‘k Richt de wereld in wiedewiede naar mijn eigen zin. Hai Pippi Langkous, Falderie faldera falderhopsasa. Hai Pippi Langkous, die doet haar eigen zin”

We zongen het allemaal mee, en eigenlijk wilden we ook wel zijn zoals zij, wonen in Villa Kakelbont met Witje en Meneer Nilsson. Een schatkist vol met goudstukken, en een recept voor superlijm, die je aan je handen en voeten kon smeren, om ondersteboven aan het plafond door je huis te lopen. Pippi Langkous, of eigenlijk Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous, heerlijke films. Wat ik toen niet zag, maar pas jaren later, was dat ze een prachtige kleurige quilt op haar bed had liggen.


Pippie Langkous

En dat was niet de enige film met quilts. Ik ging er op letten en er zijn echt heel veel films waar mooie quilts een rol spelen. Bijvoorbeeld in “You’ve got mail”, op het bed van Meg Ryan, en in “The Descendants”, waar je George Clooney samen met zijn “kids” onder een quilt ziet kruipen op de bank.


You've got mail


The Descendants

“Groundhog Day”, waarin Bill Murray elke dag opnieuw wakker wordt onder een quilt. Of wederom Meg Ryan in bed onder een quilt in “when Harry met Sally”. De kinderkamer in “Nanny McPhee” waar op een aantal bedden quilts liggen. En “The little house on the prairie”. Dit is wel een topper wat dat betreft, de bedden in het kleine huisje liggen vol met quilts. Allemaal zoals ik ze graag zie en maak, om te gebruiken als deken, zoals ze vroeger ook bedoeld waren. En weet je, stiekem droom ik er van… ooit een quilt van mijn hand in een film…


Groundhog Day


When Harry met Sally


Nanny McPhee


Little house on the prairie

Vanaf vandaag is het hier thuis vakantie, en ook Dutch Patches gaat in vakantiestand. Even een paar weekjes quilts gebruiken, in plaats van maken, al is het voorlopig even veel te warm daarvoor. Of ik helemaal niet achter de naaimachine kruip? Tja, er ligt nog zo’n mooi stapeltje ruitjes en streepjes in zachte geruwde katoen…. het patroon is ook al uitgezocht, en ik heb beloofd dat ik die quilt voor hem zou maken….. en een mooi rolletjes met 30’er jaren repro stofjes…. FIJNE VAKANTIE

Reacties

godelieve

03-08-2018 (05:04)

lieve vakantie met veel mooie ervaringen, lapjes, die een lappendekenherinnering blijven. liefs

LRB