Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
1

Naar Den Haag

Elk jaar gaat Paleis Noordeinde een paar zaterdagen open voor publiek en zijn er een zeer beperkt aantal kaartjes te koop. De rest van het jaar dient het als werkpaleis van onze Koning en Koningin. Dit jaar wist ik kaartjes te bemachtigen, dus daar gingen we, op weg naar Den Haag. Geen idee wat we konden verwachten, en hoe aangenaam verrast werden we. Heel welkom voelden we ons, geen moeite was gespaard om er een aangename toer door het paleis van te maken. Er was voor gekozen om uitleg te laten geven door het hofpersoneel dat dagelijks werkt in Paleis Noordeinde. Zo kon het gebeuren dat een secretaresse uitleg geeft over de puttikamer waar Willem Alexander en Maxima elke maandagochtend vergaderen, en iemand van de financiƫle administratie vertelt over de bijzondere kunstwerken die Anna Paulowna meenam uit Rusland. Maar ook werd er verteld over het stucwerk met de daarin door stucadoors verwerkte kleine "geheimpjes", en konden wij het servies van Willem Alexander en Maxima bewonderen, en werd er zelfs verteld hoe er te werk gegaan wordt als de lange tafels gedekt moeten worden voor een diner met gasten. Mooie, enthousiast vertelde verhalen, waarbij vragen van de bezoekers geduldig beantwoord werden. Foto's mochten gemaakt worden, selfies op de deftige trappen, geen probleem. En eenmaal weer buiten was er voor de bezoekers nog een bekertje gekoeld water en een heel mooi informatie boekje over Paleis Noordeinde. Dit bezoek was de reis naar Den Haag zeker waard, en uiteraard hebben we nog even door de stad geslenterd en van een lekker ijsje genoten op een terras.
Zo worden tafels gedekt


Het Balkon, van binnenuit gezien


Reacties

INE

01-08-2018 (20:23)

Dat was geweldig zeker? Een warme vakantiedag meer dan waard! In het Paleis was het zeker lekker koel? Dank dat jullie mij een kijkje lieten nemen in dit Paleis!

LRB