Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
22

Voor nummer 3 - Hidden Stars

Al meer dan een jaar verzamelde ik zachte flanelletjes, ruitjes en streepjes in warme kleuren. Het zou een quilt worden voor zoon nummer 3, in de stofjes waar hij zo van houdt. De quilt die hij al jaren op zijn bed had liggen was toch écht een beetje kinderachtig, en bovendien veel te kort. Uiteraard mocht hij mee bepalen welk patroon ik zou gaan maken. Genietend, want ook ik hou van deze stofjes, had ik al af en toe patroontjes gezocht in boeken en tijdschriften. Mooie landelijke patronen, met patchwork sterren. Dus toen ik besloot dat zijn quilt deze zomervakantie écht gemaakt zou gaan worden, zocht ik een paar van die patronen bij elkaar, om samen met hem te gaan kiezen. En wat zegt hij? Erg mooi allemaal mam, maareh… ik wil eigenlijk het liefst iets heel eenvoudigs vierkantjes of zo...… Tja... het werd zijn quilt, en hij mocht kiezen... maar vierkantjes maak ik al het hele jaar door, had me er zo op verheugd om nu eens iets heel anders te maken. En toen herinnerde ik me een quilt uit het boek "Ratsburg Road Quilts" van Linda Koenig, "The Utility Quilt". Heel eenvoudig, met rechthoeken, maar niet allemaal vierkant. Die liet ik hem zien, en toen was ie meteen om, dat mocht het worden. En gelukkig, ik mocht er ook nog een ster op zetten. Deze quilt is het dus geworden, nét op tijd af voor zijn 19e verjaardag. Op een mooie zomeravond, zoals we er deze zomer al heel veel gehad hebben, ging ik met zoon nummer 1 op pad in ons dorp, en hij heeft de quilt prachtig op de foto gezet. En als je goed kijkt op de foto's hier, dan zie je dat ik er stiekem nog wat verborgen sterren in verwerkt heb.Reacties

Geen reacties

LRB