Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
29

Drie keer kleur - no. 1

Er zijn weer drie heerlijk kleurige quilts de deur uit gegaan. Den Haag was deze keer de bestemming. Twee zusjes en een broer kregen een deken van hun kinderkleertjes, en de kleur van de achterkant en rand werd uitgezocht aan de hand van de kleuren van hun geboortekaartjes. Deze geboortekaartjes zijn ook op stof afgedrukt en op de achterkant gezet. De komende weken laat ik ze één voor één zien.
Vaak hoor ik dat er gedacht wordt dat kleertjes met een vlekje of een gaatje niet meer bruikbaar zijn, maar dat kan juist wel. Daar snij ik dan omheen, en dan kunnen die lievelingskleertjes, die het meeste gedragen zijn, ook in de quilt. Ook de zachte, vale kleuren van de veelvuldig gewassen kleding zijn vaak juist mooi.
De deken van vandaag was voor het jongste zusje. Een quilt in lieve kleurtjes, maar ook met haar Superman pyjamaatje er in verwerkt. En een grote bloem erop, die op een schattig zomerjurkje zat. De fuchsia rand en achterkant maken het helemaal af.
Volgende week de tweede, stoerdere quilt, van de broer. Wil je nog wat meer foto's bekijken, die staan hier.
Reacties

Geen reacties

LRB