Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
25

Automatische gareninrijger

Mijn vorige naaimachine was een Pfaff, eentje van 35 jaar oud, die meestal nog prima deed wat ie moest doen, maar hier en daar toch een beetje begon te piepen en te kraken en af en toe de draad een beetje kwijt was. Maar sinds ik een paar jaar geleden een moderne Bernina kocht mocht het oudje eigenlijk een beetje met pensioen. Want de Bernina is een fantastische naaimachine, met een aantal nieuwerwetse handigheden waar ik graag gebruik van maak. Eén daarvan is de automatische gareninrijger, die feilloos de draad oppakt waar mijn 50+ ogen het een beetje laten afweten. Je hoeft namelijk niet meer het draadje met de hand in het oogje van de naald proberen te steken, nee, je drukt op een hendeltje en het draadje komt vanzelf in het naaldoogje terecht. Een handigheidje dat ik zeer waardeer, en de gareninrijger wordt dan ook veelvuldig gebruikt. En mede door dit veelvuldige gebruik was het inrijgertje een beetje "lam" geworden, en werkte niet meer zoals het hoorde. Gelukkig kon ik na een kort telefoontje diezelfde middag nog terecht bij Rutten Naaimachines op de Alberdingk Thijmstraat in Blerick, die het inrijgertje gewoon op voorraad had en even voor me verwisselde, zodat ik weer vele, vele kilometers draad automatisch door het oog van de naald kan rijgen. Heel blij met de snelle en altijd adequate service van Rutten Naaimachines.


De draadinrijger


De Bernina

Reacties

Geen reacties

LRB