Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
29

Onderweg!!

De ++Quilt is klaar en op reis naar De Verenigde Staten. Ik denk nog een paar dagen, en dan arriveert de doos met daarin de quilt eindelijk op de bank waar ze thuishoort, daar waar het op dit moment nog wel wat kouder is dan in ons lente-achtige Nederland. En uiteraard kon ik het niet laten, om in de doos ook nog wat lekkers te stoppen. Eerlijk gezegd ben ik stiekem wel een beetje jaloers op dit pakketje, deze reis had ik ook zelf wel willen maken... Voordat de quilt zorgvuldig ingepakt werd, hebben we er nog een fietstochtje mee gemaakt in de omgeving, en wat mooie foto's gemaakt. (dankjewel Jeroen!) Voor de foto's kijk je hier. Wie herkent deze mooie plekjes, gewoon rondom ons eigen Baarlo?1 reactie »

Mrt
23

Een mand vol hondjes

Zes hondjes, gemaakt van een trui, jeans of poloshirt en voorzien van een sterretje, hun speciale teken. Een hele mand vol herinneringen aan iemand die er niet meer is. Zes hondjes, die met hun vrolijke uitstraling doen terugdenken aan fijne momenten. hier staan nog wat meer foto's om te bekijken.
Geen reacties »

Mrt
15

++ Quilt - de vorderingen

Inmiddels zijn we alweer heel wat weekjes verder en schiet de ++Quilt al lekker op. En terwijl we hier op dit moment genieten van lekker lenteweer, is het bij hem, daar in die koude State in de USA, nog volop winter, met vorst en sneeuw. Hij zou dus best wel een quilt kunnen gebruiken nu. Opschieten dus! De bovenkant zit al in elkaar, en het quilten kan beginnen. Op de foto zie je de quilt top, strak geplakt op de vloer, klaar om te spelden en door te quilten. Het wordt een hele kleurige, warme quilt, met allemaal verschillende stofjes. Elke plus heeft een andere kleur. En natuurlijk maak ik de quilt een beetje XL, zodat de voeten er niet onderuit steken. Nu maar gauw verder, zodat ie snel klaar is en op de post kan.

1 reactie »

Mrt
9

Een deken met een geheim

Een spijkerbroek, wat overhemden, een jas, een zwembroek, een broek, enkele truien en wat polo's, samen werden ze een warme deken, waarin de herinneringen aan zijn vader zijn verwerkt. En ergens op een geheim plekje in de quilt zit een zakje, waarin hij de briefjes die hij aan zijn vader schrijft kan verstoppen. De achterkant kreeg een grote letter, en een ster, symbool voor vader en zoon. Een stoere deken, die hem aan papa doet denken en hem warm houdt op die moeilijke momenten in zijn leven. Je kunt hier nog wat meer foto's bekijken.1 reactie »

Mrt
1

Een borduurwerkje van vroeger

Een prachtig borduurwerkje, al heel veel jaren bewaard. Er was door enkele zussen aan gewerkt, vroeger, toen ze nog jonge meiden waren, waarna het altijd was blijven liggen. Nu mocht ik er een mooi kussen van maken, en dat ligt na zo'n lange tijd te pronken op de bank in Rotterdam. De meeste eer gaat dus dit keer naar de borduursters, ik mocht slechts een achterkant toevoegen.


1 reactie »

LRB