Dutch Patches

Memory Quilts

Werkwijze

Dutch Patches blijft voorlopig gewoon open. De kleding wordt in ontvangst genomen met inachtneming van de op dit moment zo belangrijke afstand. Maar je kunt de kleding natuurlijk ook per post naar mij toe sturen. Stoffen en materialen worden online besteld. En als ze klaar zijn, kunnen quilts en kussens per post verzonden worden. Of opgehaald, maar ook dan houden we afstand.

Wanneer je mij een doos kleding komt brengen of per post toestuurt, dan vertrouw je mij toe om van die kleding een deken te maken. Je verhalen, opmerkingen en de vragen die je stelt, neem ik allemaal mee naar mijn atelier, om het eindresultaat af te stemmen op jouw wensen, en om de herinneringen zo goed mogelijk vast te leggen.

Om dit te kunnen doen verander ik met grote zorgvuldigheid en aandacht de kleding in lapjes, rekening houdend met kleuren, texturen en kleine details van de kleding, het zijn immers juist die dingen die zorgen voor de herinneringen.Van die lapjes creëer ik een mooie deken, of eigenlijk een quilt. Een quilt bestaat uit drie lagen, een toplaag gemaakt van een patchwork van kleding, een warme tussenlaag en een achterkant van katoen. Waar nodig worden stoffen eerst verstevigd. De tussenlaag is een warme vulling van hoogwaardige kwaliteit, speciaal bedoeld voor quilts. De katoen die gebruikt wordt voor de rand en achterkant is eveneens van een mooie, sterke kwaliteit. De (nieuwe) katoenen stoffen worden voor gebruik gewassen, om krimp te voorkomen. Als laatste wordt de quilt geheel doorgestikt met kwaliteitsgaren, en netjes afgebiesd. Op deze manier ontstaat een mooie, sterke en warme deken waar je jarenlang van kunt genieten. Het is mijn passie om een zo mooi mogelijk resultaat te leveren.

Wil je na het lezen van bovenstaande beschrijving een deken laten maken, dan hoor ik graag van je! Je kunt dan op verschillende manieren contact opnemen met mij. Dit kan door het contactformulier in te vullen, maar je kunt me ook een e-mail sturen, of telefonisch contact opnemen. Dit doe je via de knop “contact”. Ik reageer snel, maar soms komen mijn berichten in je spam-box terecht. Laat je ook je telefoonnummer achter, dan kan ik je op die manier laten weten dat ik je een e-mail heb gestuurd. Op dit moment zijn de wachttijden kort.

Als het eerste contact gelegd is, kunnen we een afspraak maken. We bespreken of je de kleding wilt komen brengen, of dat het handiger is om deze per aangetekende post naar mij te sturen. Kom je zelf, dan bespreken we op dat moment uitgebreid de wensen en mogelijkheden. Stuur je de kleding op? Dan kunnen we je wensen per telefoon of Skype gesprek bespreken. Het is belangrijk dat je mij kunt laten weten wat jij in de quilt terug wilt zien, welke speciale wensen je hebt, wat je mooi vindt en welke kleuren je kiest. Misschien wil je foto’s of een tekst afgedrukt op stof in de quilt laten verwerken? Of een applicatie? Welke afmeting wordt de quilt? Uiteraard kan ik je bij al deze keuzes goed adviseren.
Wanneer alle afspraken gemaakt zijn, en de kleding is aangeleverd, dan mag je een aanbetaling doen van de helft van de prijs van de quilt. Ik ga vanaf dat moment aan de slag om een quilt voor je te maken. Normaal gesproken mag je verwachten dat de quilt dan binnen een paar weken klaar is om te worden opgehaald of om per aangetekende post toegestuurd te krijgen. Tijdens het maakproces hebben we regelmatig contact en stuur ik je foto’s, zodat je de vorderingen kunt volgen. Pas wanneer de quilt helemaal klaar is betaal je de rest van de afgesproken prijs.

De afmetingen:

Klein 1,00x1,50m, dit is een mooie maat voor op een kinderbedje, of een knuffeldeken voor kinderen. Deze quilt heeft geen effen rand.

Middel 1,20x1,70m, deze krijgt een gekleurde rand, en dit is een fijne maat om te gebruiken op de bank of stoel. Dit is de meest gevraagde afmeting, en veel van de voorbeelden op de website hebben deze afmeting.

Groot 1,50x2,00m, dit past op een éénpersoonsbed. Met of zonder effen rand.

Grootst 1,70x220m deze quilt krijgt een effen gekleurde rand, en deze maat past zelfs op een tweepersoonsbed.

Voor afdrukken van foto’s of tekst op stof of een handgemaakte applicatie gelden meerprijzen.

Ben je op zoek naar een andere afmeting? Vraag naar de mogelijkheden!

De prijzen:

Quilt Klein
1,00x1,50m
€200
Quilt Middel
1,20x1,70m
€225
Quilt Groot
1,50x2,00m
€400
Quilt Grootst
1,70x2,20m
€450
Patchwork kussen met 9 vierkanten

€45
Patchwork kussen met 16 vierkanten

€65

Klaar om de eerste stap te zetten? Ik help je graag verder naar een quilt om vele jaren te kunnen koesteren!LRB