Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
27

Familie dekens

Soms blijven kledingstukken jarenlang bewaard, omdat je er maar geen afscheid van kan nemen. En juist deze kleding heeft vaak vlekjes, scheuren, of mist knopen, want wat heel vaak gedragen is, draagt herinneringen met zich mee. Die mooie vakantie, dat ene feestje, of gewoon een lievelingskledingstuk van een dierbare. Zo kwam er een tas vol bewaarde kleding van haar gezin naar Baarlo, en mocht ik er drie mooie familie dekens van maken. Voor de rand kozen we lichtblauw, en de achterkant werd een lichtblauw ruitje. Door de quilt met de ruitjesstof af te biezen zie je ook nog een klein beetje van de achterkant terug aan de voorkant. Waardevolle herinneringsdekens voor het gezin, voor nu en voor later. Meer foto's? Die kun je hier bekijken.Geen reacties »

Nov
18

Herfst!

Er zijn mooie quilts en kussens klaar, maar nog niet bij hun nieuwe eigenaren gearriveerd, en dan laat ik jullie de foto's daarvan ook nog even niet zien natuurlijk. Een goed moment dus om eens door mijn foto archief te bladeren en wat leuke plaatjes van jaren terug nog eens te plaatsen. Het is vandaag prachtig herfstweer dus daarom ook maar wat herfstsfeer in het blog. De pompoenen liggen ook nu weer in onze tuin, en de laatste blaadjes dwarrelen nog uit de boom naar beneden. Foto's van jaren geleden dus, maar ze zouden ook zo maar van nu kunnen zijn.Geen reacties »

Nov
5

Opa's deken

Haar zoon had al gevraagd wanneer opa's deken op de website zou komen. De overhemden van haar vader, van opa. Een grote wasmand vol overhemden, vol met herinneringen, werd een fijne warme deken. "Heerlijk het koudere weer en een hele fijne warme deken over mij heen" schreef ze me, en dat is precies hoe het bedoeld is. Ik hou er ook van, een lekker warme deken om onder weg te kruipen, het is er het goede jaargetijde voor. Mooi detail, de hoeken van deze quilt werden verstevigd met speciale stukjes stof die ze bewaard had. De effen rand in een mooie taupe kleur, de achterkant is chocoladebruin. Meestal zijn de vierkantjes in mijn quilts 5 inches, maar deze keer kozen we voor deze grote quilt om de vierkantjes 6 inches (ca. 15cm) te maken. Het is een mooie quilt geworden in warme, harmonieuze kleuren. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die vind je hier.Geen reacties »

Okt
27

Naar India

Deze vrolijke quilt met de rode achterkant is gemaakt van kinderkleertjes, en gaat binnenkort verhuizen naar India. Best wel bijzonder vind ik het, dat een door mij gemaakte quilt zo ver reist. Dit keer kreeg de quilt geen effen rand, maar wel een rood biesje. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken.

Geen reacties »

Okt
21

Kleur en vrolijkheid

Eén en al vrolijkheid en kleur, deze quilt. Ze krijgt hem binnenkort voor haar 18e verjaardag, maar dat gaan we nog even niet verklappen. Gemaakt van haar eigen kinderjurkjes. En deze kleurenpracht vulden we aan met een roze rand en een roze-stippeltjes-achterkant, mét een leuk vintage bloemetjeslint erover heen. Hier wordt je toch blij van? Er mocht ook nog een kussen bij dat dezelfde stippeltjes achterkant kreeg als de quilt. Ik denk dat deze kleurenpracht jullie ook wat opvrolijkt op deze grijze regenachtige dag. Nog wat detailfoto's om te bekijken staan hier.Geen reacties »

Okt
13

High School Memories

Een t-shirt quilt vol memories. Herinneringen onder andere aan een jaar Highschool in Amerika, maar ook aan andere mooie momenten uit zijn leven. Zo was er die flinke stapel badges uit allerlei landen die een plekje kregen op de achterkant van de quilt. En dan was er nog die groen met geel geruite pyjamabroek die in de quilt gebruikt moest worden. Het is een prachtige, grote memory quilt geworden. Wil je meer foto's van deze quilt bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Okt
2

Zachte kleurtjes quilts

Deze twee quilts maakte ik voor twee kleine zusjes. Zo leuk dat ze sommige kleertjes precies hetzelfde hadden, maar daarnaast ook ieder hun eigen kleurtjes en motiefjes droegen. Om de lieve uitstraling van de quilts te benadrukken kozen we samen voor een crèmekleurige rand en achterkant. De namen van de meisjes werden op de achterkant geborduurd. Twee mooie, lekker warme dekens vol herinneringen aan hun kindertijd, om voor altijd te koesteren. Als je nog wat meer foto's en details wilt bekijken, dan klik je hier.Geen reacties »

Sept
24

Herinneringen aan Holland

Zoals elk jaar mocht ik ook nu weer een fotokussen maken voor hun au pair die na een jaar weer naar huis gaat. Op het eerste kussen dat ik jaren geleden maakte, stonden foto's van hun oudste dochter als baby, en nu staan er twee mooie jonge dametjes op de foto's. De stofjes in de patchwork vierkantjes zijn traditionele Hollandse stoffen. Leuk om elk jaar weer aan deze terugkerende opdracht te mogen werken.

Geen reacties »

Sept
9

Van pap

Acht jaar geleden bracht ze mij de kleding van haar moeder die veel te vroeg overleden was en deze zomer kwam ze opnieuw naar Baarlo om kleding te brengen, dit keer van haar vader, die ze nu ook moeten missen. Overhemden, truien, een paar broeken en een stropdas waar een warme deken van gemaakt mocht worden. Ze had de quilt van haar moeder bij zich, en voor mij was het bijzonder om de quilt die ik al zoveel jaren geleden voor haar maakte nog een keertje te zien, want dat gebeurt immers bijna nooit. Voor de roze stropdas van haar vader had ze iets speciaals bedacht om achterop de quilt te maken, een hart, gemaakt van allemaal kleine hartjes. Ook het wielrenshirt met zijn naam erop, waarin hij de Alpe d'Huzes had beklommen kreeg een speciale plek. Deze quilt kreeg geen rand, maar werd smal afgebiesd, net als de quilt van haar moeders kleding. Het is een mooie warme deken geworden, waarvan ik zeker weet dat die een heel speciaal plekje krijgt, vlakbij de quilt van haar moeder. Als je wat meer foto's wilt bekijken, dan vind je die hier. De quilt van haar moeder van zoveel jaar geleden, staat hier.
Geen reacties »

Sept
3

Mooie herinneringen

Shirtjes, een sjaaltje, spijkerbroeken, een windjack, een jasje, een paar truien, maar ook van vakantie meegebrachte theedoeken, een geborduurd tafelkleedje en stukken gordijn, het was een prachtige verzameling stoffen, elk met hun eigen herinneringen. En aan mij de eer om daar een mooie deken van te maken die de herinneringen aan hun (schoon)moeder bewaart. Niet de gemakkelijkste opdracht, maar ik denk dat het gelukt is en dat de deken er eentje is vol met warme herinneringen en vakantieverhalen. Er zijn nog wat meer foto's te bekijken, die vind je hier.

Geen reacties »

Meer artikelen...
LRB