Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
2

Homemade Granola

Mijn ontbijt is al jarenlang elke dag hetzelfde, kommetje yoghurt, fruit en muesli. Beetje saai misschien, maar voor mij een goede start van de dag. Toch is er onlangs iets veranderd in die routine. De muesli kocht ik altijd in de supermarkt, altijd dezelfde, ook heel saai. Een tijdje geleden werd ik geïnspireerd door mijn schoonzusje, die zelf lekkere en gezonde granola maakt. Dát wilde ik ook wel eens proberen, dus ik ging op zoek naar een recept. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Allereerst een basis van havermoutvlokken, zonnebloem- en pompoenpitjes en een mix van noten. Ik kies voor walnoten en pecans. Dan een mengsel maken van ongeveer 3 eetlepels honing, 3 eetlepels olie, beetje kaneel, snufje zout en vanille-extract en dit goed door de droge basis mengen. Uitspreiden op een ovenplaat, ongeveer 25 minuten in de oven bakken op 160 graden, en af en toe doorroeren. En lekker dat dat ruikt!!! Als alles een beetje gezellig bruin en knapperig is geworden, haal je de plaat uit de oven, en meng je er wat rozijnen en cranberry's door (of ander droog fruit, of kokossnippers). Niet veel werk, maar veel lekkerder dan de muesli uit de supermarkt en als je het eenmaal geprobeerd hebt wil je niet anders meer. Mijn schoonzusje maakt trouwens nog veel meer lekkers, kijk maar eens op haar website: Lin's Happy Cakes (linshappycakes.nl) ik ben helemaal fan van de Barbapapa taarten!Geen reacties »

Juni
24

Gun's n Roses

De postbode bracht weer een doos vol met meisjeskleding. Stippels, bloemetjes en strepen, Nijntje, Bambi, vlindertjes, regenboogjes, konijntjes, poesjes en zebraprints. Maar ook haar eerste EK shirtje, Gun's n Roses, Driver 33 en Harley Davidson kwamen te voorschijn. Het lijkt erop dat zowel de smaak van haar mama als haar papa in de kleding terugkomt, leuk! Ik mocht daar een mooie mix van maken, die omlijst werd door een pinkkleurige rand. Het is een heerlijke meidendeken geworden met hier en daar wat stoere elementen. Wil je nog meer foto's bekijken? Die vind je hier.

Geen reacties »

Juni
16

De joggingbroeken van pap

En dan ga je binnenkort oma worden, heerlijk als je dochter vertelt dat ze in verwachting is. Alleen had je dat zo graag met je echtgenoot gedeeld, en kunnen zien wat voor fantastische opa hij zou zijn geweest. Om opa er toch een beetje bij te laten zijn, liet ze twee puppy's maken van zijn joggingbroeken. Twee lieve knuffelhondjes voor in de babykamer, die straks de wacht kunnen houden over de kleine baby. Een mooie gedachte...1 reactie »

Juni
10

T'es Timo

De liefste, mooiste en speciaalste kleertjes met fijne herinneringen mochten verwerkt worden in een deken. Eigenlijk vond ze het best wel spannend om de kleertjes op te sturen, en dat begrijp ik best, je geeft toch iets heel dierbaars uit handen. En het blijft bijzonder dat al zoveel klanten mij dat vertrouwen gaven. Hoe fijn is het dan om, als de deken klaar is, te horen dat het nog mooier geworden is dan ze hadden verwacht en gehoopt. De kleurkeuze van de rand en de achterkant van de quilts gaat altijd in overleg, en deze quilt kreeg een grijze rand als kader om de kleertjes. Meer foto's? Die staan hier. (en eentje van onze tuin, die momenteel op z'n mooist is)

Geen reacties »

Juni
3

Quilt Recipes

Een heerlijk boek ligt hier sinds moederdag te glimmen op tafel. Een boek waarin twee van de dingen die ik graag doe verzameld zijn, Quilt recipes, geschreven door Jen Kingwell. Zij heeft dezelfde passies als ik heb, en ze heeft ze verzameld en uitgebracht. Je raadt het denk ik al, het boek staat vol met quiltpatronen en bakrecepten. Heerlijke chocoladetaarten en geweldige cookies gaan hand in hand met prachtige quilts. De foto's van al dit moois en lekkers hebben een sfeervolle uitstraling, en worden vergezeld van verhalen over de dekens en de baksels. De bakpassie heeft de schrijfster van haar moeder overgenomen, quilten heeft ze zichzelf eigen gemaakt. Het is een heerlijk boek om te lezen, inspiratie op te doen, en ik weet zeker dat ik minstens één, maar liefst meer van de quilts wil gaan maken. Voor nu ben ik alvast begonnen met bakken, de cookies zijn heel goed ontvangen hier in huis, overheerlijk, en al weer op...

Geen reacties »

Mei
22

Een warme herinnering aan haar geliefde man

Al best een hele tijd wachtte ze geduldig totdat ze de doos waarin de kleding van haar man bewaard werd, naar mij kon opsturen. Best lastig vind ik het om klanten te moeten vertellen dat er een wachtlijst is, en dat het nog wel even duurt voordat ik voor hen aan de slag kan. Maar meestal is er gelukkig begrip en niet veel haast. Nu kon ik voor haar aan het werk, en er is inmiddels een mooie, warme deken vol met herinneringen op de post gegaan. Er was ook nog een persoonlijke, handgeschreven tekst, die hij op het laatst had geschreven. Die tekst hebben we op stof laten drukken en in de quilt verwerkt tussen de vierkantjes stof van overhemden, shirts, polo's en jeans. Voor de rand en achterkant vonden we allebei dat een lichtgrijze stof er het mooiste bij stond, het geeft het geheel een rustige, maar toch een beetje stoere uitstraling. Wil je meer foto's zien van deze deken? Die kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Mei
13

Foto's van vroeger

Al weer zes jaar geleden maakte ik deze quilt voor het 50-jarige huwelijksfeest van mijn ouders. De deken staat vol met foto’s van vroeger, plaatjes van toen zij en ook wij veel jonger waren, andere tijden, gelukkig en onbezorgd, hun hele leven nog voor zich. De laatste tijd hebben ze allebei voor heel wat uitdagingen gestaan, en stapelden de tegenslagen en lichamelijke ongemakken zich op. Tel je zegeningen, count your blessings… maar eigenlijk is het veel fijner om er gewoon van te genieten, van die zegeningen, zonder er bij na te denken, zonder ze te tellen… gewoon bij de dag te leven, geen zorgen voor morgen. Want juist dat onbezorgde is de echte rijkdom. Het ouder worden valt hen soms zwaar, dingen die niet meer kunnen, veranderingen die ze eigenlijk niet willen, waarvan je weet dat ze onomkeerbaar zijn. Herinneringen aan vroeger, soms met een zwaar gemoed, maar heel dankbaar voor alles wat er in hun rijke leven langskwam. Berusten, een stapje terug, en misschien nog een stapje. Oud worden is niet moeilijk, oud zijn soms wel. Oud worden wil iedereen, maar oud zijn is een uitdaging. Ik kijk nog een keertje met weemoed naar de foto’s op de quilt, foto’s van toen het grootste deel van hun leven nog in het verschiet lag, in een tijd dat veel dingen eenvoudiger, ongecompliceerder waren dan nu. Herinneringen om te koesteren...

2 reacties »

Mei
7

De deken van papa zijn kleren

Samen met haar mama had ze de kleding van haar papa uitgezocht om er een deken van te laten maken. En ze wilde graag drie hartjes, een mooie foto en een handgeschreven tekst erin verwerkt zien. De hartjes en de tekst in de hoeken van de deken, en de foto in het midden. Mooi dat ze het allemaal zelf heeft bedacht, en dat ze heel goed weet wat ze wil. Natuurlijk konden al haar wensen gerealiseerd worden en werd het een prachtige deken met een rand en achterkant in Dusty Blue. Er mocht ook nog een bijpassend kussen gemaakt worden, met een foto in het midden. De deken en het kussen zijn inmiddels op hun plek van bestemming in België gearriveerd. Meer foto's en details kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Apr
29

De tweede quilt van Omi's kleren

Vorige week zag je hier al één van de twee quilts die ik mocht maken van de kleding van een oma voor haar kleindochter. Vandaag de tweede, met een heel andere uitstraling. In deze quilt werden andere kledingstukken verwerkt en we kozen voor een andere kleur voor de rand en achterkant, een donkere antraciet. Ook deze quilt kreeg een op stof gedrukte, handgeschreven tekst op de achterkant. Een mooie, warme deken vol fijne herinneringen aan haar omi. Wil je meer foto's zien van deze twee quilts, dan kijk je hier.

Geen reacties »

Apr
22

De kleren van omi

Oma en kleindochter waren de beste maatjes, twee handen op één buik. Na haar overlijden zijn omi's kleren bewaard gebleven, en nu was het moment gekomen om er iets mee te doen. Mij werd gevraagd om er twee dekens van te maken, liefst allebei met een andere uitstraling. Vandaag laat ik de eerste quilt hier in het blog zien. Er zitten veel blauw en lichtgroen tinten in en om hier mooi bij aan te sluiten kozen we voor een ijsblauwe rand en achterkant. Er werd een afdruk op stof gemaakt van een handgeschreven tekst, die vervolgens op de achterkant van de quilt geappliqueerd werd. Uit respect voor omi, die niet zo van de social media was, laat ik de tekst hier niet zien. Een dergelijke handgeschreven tekst is een mooie persoonlijke toevoeging aan een herinneringsdeken. Het drukwerk wordt altijd heel netjes verzorgd door Borduur en Printstudio Nicole. Wil je nog wat meer foto's van deze quilt zien? Die staan hier. Volgende week in het blog de andere deken.

Geen reacties »

Meer artikelen...
LRB