Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
23

Een deken voor het broertje

Enkele jaren geleden maakte ik al een deken van de kleertjes van hun dochtertje. En nu werd er een doos met jongenskleertjes richting Baarlo gestuurd, om ook voor het jongere broertje een deken te maken. Mooie warme kleurtjes, en gezellige dierenprints, een krokodil, een neushoorn, egeltjes, dino's, nijntjes, walvissen, streepjes, panters, jungleprints, Winnie de Pooh, allemaal heerlijke printjes. We kozen voor rand en achterkant de kleur Old Green, op dit moment een populaire keuze voor jongensquilts, en dat snap ik wel, het matched ook erg mooi met de kleertjes, is een stoere, maar toch zachte kleur. Als je nog wat meer foto's wilt bekijken, die staan hier, en de quilt van het zusje vind je hier. En dan zie je ook meteen het bijbehorende kussen!


1 reactie »

Nov
9

Een kussen voor zijn moeder

Naast de twee grote quilts voor zijn dochters, die ik liet zien in de laatste blogs, maakte ik ook nog een kussentje voor de moeder die haar zoon moet missen. Een warm aandenken vol mooie herinneringen. Hier kun je de foto's van de dekens en het kussen nog een keertje bekijken.

Geen reacties »

Okt
30

Van hun papa - 2

Van de kleding van hun vader maakte ik voor beide dochters een quilt. Vorige week liet ik hier foto's zien van de quilt met een donker antraciet rand. Nu is de quilt voor de jongste dochter aan de beurt. Voor haar kozen we een licht grijze rand. Ondanks dat voor beide quilts dezelfde kledingstukken gebruikt zijn, hebben ze toch een verschillende uitstraling. Wil je de dekens allebei nog een keertje bekijken? De foto's staan hier.

Geen reacties »

Okt
21

Van hun papa

Samen met hun moeder kwamen ze de kleding van hun veel te jong overleden vader naar Baarlo brengen. Zakken vol met shirts, truien, overhemden, werkbroeken, korte broeken, sportkleding, onderbroeken, de carnavalsjas en een net krijtstreeppak. Een grote deken voor elk van de twee, dat was de bedoeling, en zoveel mogelijk van de kleding erin verwerken. De dekens lijken op elkaar, maar zijn toch allebei net even anders doordat de ene een lichtgrijze rand kreeg, en de andere een antracietkleurige rand. Inmiddels zijn de quilts al weer op hun plek van bestemming, waar ze voor veel herinneringen en verhalen over hun vader zullen gaan zorgen. Vandaag hier foto's van de quilt met de donkere rand. De andere met de lichtere rand zal ik volgende keer laten zien. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Okt
7

Oud roze meisjes quilt

Een lieve quilt van meisjeskleding met een rand in een zachte, oud roze kleur. Op verzoek maakte ik deze rand wat smaller dan bij de meeste quilts, en werd op de, eveneens roze achterkant de naam van het meisje geborduurd. Doordat de rand wat smaller is ligt de nadruk nog meer op de leuke motiefjes van de kleertjes.
Nog wat meer foto's zie je hier.
Geen reacties »

Sept
29

Twee kleine kinderquiltjes

Van de mooiste kleding van hun oma maakte ik twee kleine knuffeldekentjes. De warmte en herinneringen aan oma gaan zo van generatie op generatie verder. Een mooie gedachte, De quiltjes kregen een neutrale taupe kleurige achterkant, en geen brede rand, alleen een afwerkbiesje. Nog wat meer foto's van de quiltjes staan hier.
Geen reacties »

Sept
13

En rood voor haar broertje

In het vorige blog zagen jullie de quilt met de regenbogen, die een zonnig gele rand kreeg. Ook voor haar broertje maakte ik een heerlijk, vrolijke quilt. De leuke afbeeldingen van Poeh, een haai, een eland, egeltjes, zonnetje, een giraf, Nijntje, een robot en Ajax kregen een rode rand en achterkant. Net zo'n kleurrijke quilt als die van zijn zusje. Wat zullen er deze winter mooie herinneringen en verhalen verteld worden, als ze samen lekker onder hun warme dekens kruipen. Wil je nog wat meer foto's bekijken, dan vind je die hier.


Geen reacties »

Aug
31

Regenboog

Tussen de kleertjes van dit kleine meisje zaten opvallend veel pakjes met regenboogjes erop. Er was zelfs een helemaal gestreept regenboog rompertje bij. En wat is er dan leuker om deze lieve, vrolijke deken een zonnig gele rand en achterkant te geven? Ik vind hem helemaal geweldig. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Aug
19

Twee zussen

Samen brachten de zussen de kleding van hun moeder naar Baarlo. De kleding wegdoen was geen optie voor hun. Ze kregen een tip van een vriendin en zodoende kwamen ze bij mij terecht om van de kleding herinneringsdekens te laten maken. Zorgvuldig zocht ieder de kleding uit die in de dekens verwerkt mocht worden. Het werden mooi kleurrijke dekens, vol met warme herinneringen aan hun moeder. Dekens om voor altijd te koesteren. Zoals ze zelf zeggen "het was het wachten waard". Ondanks dat de dekens op elkaar lijken, hebben ze toch ieder een eigen karakter. De donkerblauwe rand en achterkant geven de kleding een mooi kader. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Aug
3

Seventies style

Van de kleding van haar vader maakte ik naast een quilt, ook nog een kussen voor haar zus die van de kleuren en de style van de seventies houdt. Uit dezelfde stapel kleding kozen we met zorg enkele kledingstukken, en voor de achterkant een warme oranje tint, zodat het mooi in haar interieur zou staan. Ook het initialen lintje kwam terug in dit kussen. Een kussen vol met herinneringen. Meer foto's? Die staan hier.


Geen reacties »

Meer artikelen...
LRB