Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
28

Drie vrolijke kussens

Wat had ze lang getwijfeld, de kinderkleertjes bewaren, of misschien toch maar wegdoen? Tot ze de website van Dutch Patches tegenkwam, toen was de keuze snel gemaakt. De zorgvuldig uitgezochte kleertjes werden naar Baarlo gebracht, en ik mocht voor haar drie vrolijke kussens maken. Een van de kussens kreeg zelfs oortjes, en een ander kussen een teckel met flaporen. We overlegden over de leuke en lieve details van de kussens en de kleur voor de achterkant. Inmiddels zijn de kussens alweer op hun bestemming en genieten ze van hun kussens vol liefdevolle herinneringen. Wil je graag wat meer foto's zien? Die staan hier. En wil je zelf ook zulke leuke kussens laten maken van de kinderkleertjes van je zoon of dochter, neem dan contact met me op! Voor kussens is er geen lange wachtlijst.

Geen reacties »

Mei
23

Geborduurde naam op je quilt

In het vorige blog liet ik al de quilt van het ene broertje zien, vandaag is de ander aan de beurt. Ook voor hem mocht ik van de kinderkleertjes een leuke stoere deken maken. Zachte stofjes, kleurtjes, motiefjes en printjes werden samen een leuk geheel. We kozen dit keer voor de kleur Old Green, die perfect past bij de kleertjes. En uiteraard kwam ook zijn naam op de achterkant te staan, geborduurd in ton-sur-ton kleur. Wil je ze allebei nog een keertje bekijken, dan klik je hier.

Geen reacties »

Mei
11

Twee broertjes

De kleertjes van de twee broertjes hoefden niet van heel ver te komen dit keer. Twee tassen vol met heel leuke kleurrijke kleertjes, de boys hebben duidelijk ieder hun eigen stijl kleding, zo leuk om dit in de dekens terug te zien. Hierdoor werden het ook twee verschillende dekens, met elk een andere kleur voor de rand. Vandaag show ik hier de eerste quilt, met de jeansblauwe rand. Op de achterkant lieten we de naam borduren, in ton-sur-ton, dus ook met blauw garen, wat de deken nog persoonlijker maakt. Het borduurwerk werd verzorgd door Borduur en Printstudio Nicole. Kijk nou toch wat een stoere, gezellige deken het geworden is! Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Mei
6

Broer en zus - 2

Vorige week zag je hier de quilt van zijn zus, met de rand en achterkant in Dusty Rose, en deze week is de quilt van het broertje aan de beurt. Er was voor hem ook een grote doos met kleertjes afgeleverd, Knabbel en Babbel, Guns N Roses, PSV, Efteling, Harry Potter, een schotse Hooglander, Superman, een piepklein spijkerbroekje, Winnie the Pooh, giraffes, het was meteen duidelijk dat dit ook een deken vol met verhalen en spannende avonturen zou worden. Voor de rand en achterkant kozen we dit keer voor de kleur Old Green, een prachtige vergrijsde groentint, die ook nog eens mooi bij de quilt van het zusje matcht. Zo leuk om te zien dat er dan meteen al herinneringen boven komen als de dekens opgehaald worden. Wil je nog wat meer foto's zien van beide dekens? Die kun je hier bekijken.

Geen reacties »

LRB