Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
28

Je naam op een deken - 2

Ook de twee oudere zusjes kregen een quilt gemaakt van hun kinderkleertjes, en op de achterkant werden ook hun namen geborduurd. Deze keer kozen we voor beide dekens een roze rand en achterkant. Het werden vier lieve dekentjes in zachte kleurtjes, vol met herinneringen aan hun babytijd. Als je het leuk vindt kun je hier alle vier de dekens nog eens bekijken.


Geen reacties »

Juli
23

Je naam op een deken

Ze stuurde me twee hele grote dozen vol met kleertjes van haar vier dochters. De wens was voor ieder een eigen deken laten maken om de gekoesterde herinneringen te bewaren, want de kleding zomaar wegdoen, dat vond ze moeilijk. En dan zou het helemaal leuk zijn als hun namen op de achterkant geborduurd konden worden. Dat werd voor mij even zoeken en experimenteren, want dat had ik nog nooit gedaan, maar het lukte! Eerst hebben we de lappen stof voor de achterkanten van de quilts laten borduren bij Borduur en Printstudio Nicole. Pas daarna werden de quilts doorgestikt. De prachtige namen van de meiden pronken nu op de achterkanten van de quilts. En de dames hebben écht prachtige namen! De eerste twee quilts laat ik vandaag zien hier in het blog, de andere twee komen later aan de beurt. En wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.

Geen reacties »

Juli
15

De overhemden van zijn vader

Het allerliefst liep hij in zijn spijkerbroek met een overhemd, meestal streepjes of ruitjes, dus dat moest terugkomen in zijn herinneringsdeken. En dan was er dat ene overhemd, van Crocodile Hunter, dat moest er ook zeker in verwerkt worden, want zijn lievelingsland was Australië. Een mooie, warme deken vol met herinneringen aan een vader en schoonvader die gemist wordt. De donkerblauwe rand maakt het een geheel, brengt de kleuren van de overhemden bij elkaar. Wil je nog wat meer foto's bekijken, die staan hier.

Geen reacties »

Juli
7

Hoe maak je nou zo'n quilt

Dit leuke filmpje laat stap voor stap zien hoe ik een quilt van kinderkleertjes maak! Klik op de link en kijken maar. Ook zo'n leuke deken vol met herinneringen aan die eerste babytijd? Laat het me weten!


Geen reacties »

Juli
2

Homemade Granola

Mijn ontbijt is al jarenlang elke dag hetzelfde, kommetje yoghurt, fruit en muesli. Beetje saai misschien, maar voor mij een goede start van de dag. Toch is er onlangs iets veranderd in die routine. De muesli kocht ik altijd in de supermarkt, altijd dezelfde, ook heel saai. Een tijdje geleden werd ik geïnspireerd door mijn schoonzusje, die zelf lekkere en gezonde granola maakt. Dát wilde ik ook wel eens proberen, dus ik ging op zoek naar een recept. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Allereerst een basis van havermoutvlokken, zonnebloem- en pompoenpitjes en een mix van noten. Ik kies voor walnoten en pecans. Dan een mengsel maken van ongeveer 3 eetlepels honing, 3 eetlepels olie, beetje kaneel, snufje zout en vanille-extract en dit goed door de droge basis mengen. Uitspreiden op een ovenplaat, ongeveer 25 minuten in de oven bakken op 160 graden, en af en toe doorroeren. En lekker dat dat ruikt!!! Als alles een beetje gezellig bruin en knapperig is geworden, haal je de plaat uit de oven, en meng je er wat rozijnen en cranberry's door (of ander droog fruit, of kokossnippers). Niet veel werk, maar veel lekkerder dan de muesli uit de supermarkt en als je het eenmaal geprobeerd hebt wil je niet anders meer. Mijn schoonzusje maakt trouwens nog veel meer lekkers, kijk maar eens op haar website: Lin's Happy Cakes (linshappycakes.nl) ik ben helemaal fan van de Barbapapa taarten!Geen reacties »

LRB