Dutch Patches

Memory Quilts

Nov
27

Familie dekens

Soms blijven kledingstukken jarenlang bewaard, omdat je er maar geen afscheid van kan nemen. En juist deze kleding heeft vaak vlekjes, scheuren, of mist knopen, want wat heel vaak gedragen is, draagt herinneringen met zich mee. Die mooie vakantie, dat ene feestje, of gewoon een lievelingskledingstuk van een dierbare. Zo kwam er een tas vol bewaarde kleding van haar gezin naar Baarlo, en mocht ik er drie mooie familie dekens van maken. Voor de rand kozen we lichtblauw, en de achterkant werd een lichtblauw ruitje. Door de quilt met de ruitjesstof af te biezen zie je ook nog een klein beetje van de achterkant terug aan de voorkant. Waardevolle herinneringsdekens voor het gezin, voor nu en voor later. Meer foto's? Die kun je hier bekijken.Geen reacties »

Nov
18

Herfst!

Er zijn mooie quilts en kussens klaar, maar nog niet bij hun nieuwe eigenaren gearriveerd, en dan laat ik jullie de foto's daarvan ook nog even niet zien natuurlijk. Een goed moment dus om eens door mijn foto archief te bladeren en wat leuke plaatjes van jaren terug nog eens te plaatsen. Het is vandaag prachtig herfstweer dus daarom ook maar wat herfstsfeer in het blog. De pompoenen liggen ook nu weer in onze tuin, en de laatste blaadjes dwarrelen nog uit de boom naar beneden. Foto's van jaren geleden dus, maar ze zouden ook zo maar van nu kunnen zijn.Geen reacties »

Nov
5

Opa's deken

Haar zoon had al gevraagd wanneer opa's deken op de website zou komen. De overhemden van haar vader, van opa. Een grote wasmand vol overhemden, vol met herinneringen, werd een fijne warme deken. "Heerlijk het koudere weer en een hele fijne warme deken over mij heen" schreef ze me, en dat is precies hoe het bedoeld is. Ik hou er ook van, een lekker warme deken om onder weg te kruipen, het is er het goede jaargetijde voor. Mooi detail, de hoeken van deze quilt werden verstevigd met speciale stukjes stof die ze bewaard had. De effen rand in een mooie taupe kleur, de achterkant is chocoladebruin. Meestal zijn de vierkantjes in mijn quilts 5 inches, maar deze keer kozen we voor deze grote quilt om de vierkantjes 6 inches (ca. 15cm) te maken. Het is een mooie quilt geworden in warme, harmonieuze kleuren. Wil je nog wat meer foto's bekijken? Die vind je hier.Geen reacties »

LRB