Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
31

Quilts in 2022

Het afgelopen jaar gingen er weer veel quilts onderweg om warmte en herinneringen te brengen. Komend jaar is het al weer 10 jaar geleden dat de eerste opdrachten binnen kwamen en ik begon met quilts maken van kleding. Inmiddels staat de teller op 228 quilts, 143 kussens en 36 hondjes, en wordt de Dutch Patches website jaarlijks meer dan 50.000 bekeken. Het zijn maar cijfers, maar soms probeer ik me voor te stellen hoe groot de stapel zou zijn als ik al die quilts bij elkaar zou kunnen leggen. Destijds had ik echt niet kunnen bedenken dat mijn dekens door heel Nederland, en zelfs enkele over de hele wereld zouden gaan. Hopelijk mag het nog heel wat jaren zo door gaan, mijn quilt avontuur.
Fijne en veilige jaarwisseling gewenst, en heel veel moois en goeds voor 2023!!
Geen reacties »

Dec
29

Verhuisd

Het jaar is bijna voorbij, de huiskamer stil en donker, alleen de lampjes in de kerstboom zijn aan. Een warme kop thee, en even de tijd om stil te staan bij het jaar wat alweer rap over zal gaan naar het volgende. Beetje weemoedig, nu de middelste zoon afgelopen weekend is verhuisd naar zijn eigen nieuwe huis. We gingen klussen, poetsen, spullen sjouwen, rondjes Ikea doen, de boedelbak volladen, en ineens is het zover, blijft hij daar slapen en is zijn kamer hier alleen nog maar een lege kast, bureau en bed. Het moment dat ie de sleutel zou krijgen lag al lang in het vooruitzicht, maar leek steeds nog ver weg. En nu woont hij daar, op de zesde verdieping met prachtig uitzicht over de stad. Zijn huis ingericht met allemaal leuke spulletjes, het wordt al echt een thuis. Wat zijn we trots en blij, en wat missen we hem. Maar gelukkig mogen we vanaf de zijlijn mee blijven kijken en ook af en toe meedoen en komt hij, net als zijn oudste broer graag nog weer af en toe "thuis", bij ons.Geen reacties »

Dec
23

Grandma x2

Hoe leuk zijn deze kussens voor oma? Gemaakt van de kleertjes van haar kleinkinderen, met op de achterkant een fantastische tekst geborduurd. Hopelijk zijn ze nog op tijd gekomen voor de feestdagen, ze moesten nog een heel eind onderweg met de post. Meer zien? Dan kijk je hier. Hele fijne kerstdagen gewenst voor jullie allemaal!

Geen reacties »

Dec
15

Voor zusje

Begin dit jaar kwamen al de kleertjes van haar broertje naar Baarlo om er een quilt van te maken, en nu was zijn zusje aan de beurt. Een mooi setje kleertjes in lieve en zachte kleurtjes werd door de postbode gebracht. Zwaantjes, hartjes, bloemen, sterren, dots, dino's en poezen, en veel zachte effen stoffen. Een lieve mix, met een rand van dusty mint, die we ook voor de achterkant gebruikten. Het is een echte meisjesdeken geworden. Haar broertje had een stoere deken met een jeanskleur rand en achterkant. Twee dekens die veel warmte en herinneringen gaan brengen. En wil je nog wat meer foto's bekijken? Die staan hier.


de quilt voor haar broertje


Geen reacties »

Dec
9

Jungle

Als ik in winkels kom waar ze stoffen verkopen kan ik het niet laten om even te speuren naar een bak met restlappen, vaak staat ie wat verscholen in een hoekje. Het zijn meestal de laatste stukjes stof van de rol die je dan voor een klein prijsje kunt kopen. Je vind zulke bakken in stoffenwinkels, maar ook bijvoorbeeld bij Ikea, Leen Bakker, of Kwantum. Bij die laatste waren we, want zoon nummer twee gaat ons nest verlaten, hij is zijn eigen plekkie aan het inrichten. Op zoek naar de juiste raambekleding waren we dus bij de Kwantum. En daar stond ie, beetje verscholen tussen de grote rollen stof. Eén euro per lap stof maar, en ik vond een hele leuke, met botanische jungledierenprint, perfect om een kussen van te maken voor bij ons op de bank. Want kussens en dekens kun je nooit teveel hebben toch?

Geen reacties »

Dec
4

de stropdassen van haar vader

Met de post kwam een pakketje stropdassen, bedoeld om in een kussen te verwerken. Het was een verrassing voor haar moeder, de stropdassen van haar vader, verwerkt tot een bloem op een kussen. Voor de achtergrond kozen we donkerblauw. Het kussen is geheel gevoerd en doorgestikt, en sluit aan de achterkant met knoopjes. Een mooi cadeau met dierbare herinneringen. Er staan hier nog wat meer foto's.

Geen reacties »

LRB