Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
17

Kleertjes van langer geleden

Vaak zijn de kinderkleertjes die ik tot een quilt mag omtoveren van kleine meisjes en jongetjes. Maar soms zijn de kleertjes al wat langer bewaard, en zijn de kinderen al jong volwassenen. Leuk om de verschillen te zien, hoe anders de mode van toen was in vergelijking met nu. En ook een stukje herkenning, want dat zijn het soort kleertjes die onze inmiddels volwassen zonen droegen, al die jaren geleden. Ook deze quilt is gemaakt van kleding die lang bewaard werd door iemand die al een hele tijd heel graag een quilt ervan wilde laten maken. Nu is dat eindelijk gelukt, een quilt van de kleding van haar twee zoons, met een vrolijke rode rand eromheen. Een deken vol herinneringen, hele mooie, maar ook soms hele moeilijke. Ik gun haar zo dat deze deken haar de warmte en geborgenheid geeft die ze zo goed kan gebruiken. Nog een paar foto's kun je hier bekijken.

Geen reacties »

Okt
10

Restlapjes quilt

Een tijdje geleden hadden we een paar weekjes vakantie, en vond ik het een goed moment om mijn kast met voorraad stofjes eens op te ruimen. Van alle quilts die ik maak, blijven meestal wat reststukken over. Die bewaar ik, zonder doel, maar ja, stof weggooien kan ik ook niet zo goed. En af en toe moet je dan een beetje opruimen, stapeltjes maken, en dan ontdekken dat er wel een erg leuke kleurcombinatie ontstaat. En zo kreeg ik het idee voor deze quilt, van kleuren die je niet meteen bij elkaar zou combineren, maar die het mooi doen zo bij elkaar. De achterkant kreeg een gezellig streepje. De vierkantjes zijn wat groter dan dat ik meestal gebruik, daardoor was de quilt lekker snel klaar. Hier staan nog wat meer foto's om te bekijken.
Geen reacties »

Okt
3

Grijze puppy

Een grijze puppy, voor een lief klein babymeisje. De stof die we kozen is een zachte aaibare fleece, met wat accentstofjes voor de oren. En een grote roze strik natuurlijk. Is het geen schatje geworden?


1 reactie »

LRB