Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
17

Kleertjes van langer geleden

Vaak zijn de kinderkleertjes die ik tot een quilt mag omtoveren van kleine meisjes en jongetjes. Maar soms zijn de kleertjes al wat langer bewaard, en zijn de kinderen al jong volwassenen. Leuk om de verschillen te zien, hoe anders de mode van toen was in vergelijking met nu. En ook een stukje herkenning, want dat zijn het soort kleertjes die onze inmiddels volwassen zonen droegen, al die jaren geleden. Ook deze quilt is gemaakt van kleding die lang bewaard werd door iemand die al een hele tijd heel graag een quilt ervan wilde laten maken. Nu is dat eindelijk gelukt, een quilt van de kleding van haar twee zoons, met een vrolijke rode rand eromheen. Een deken vol herinneringen, hele mooie, maar ook soms hele moeilijke. Ik gun haar zo dat deze deken haar de warmte en geborgenheid geeft die ze zo goed kan gebruiken. Nog een paar foto's kun je hier bekijken.

Reacties

Geen reacties

LRB