Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
23

De kleding van hun moeder

Voor twee zussen maakte ik quilts van de kleding van hun moeder. In beide dekens zijn dezelfde kledingstukken verwerkt, maar ze kozen ieder een eigen kleur voor de rand en achterkant, waardoor het twee heel verschillende quilts zijn geworden. Eén van de gewenste kleuren was een uitgesproken kleur, die niet in de reguliere stoffenwinkel te krijgen was. Maar na wat speurwerk op het internet heb ik een webshop gevonden die een prachtige, zeer uitgebreide stoflijn in effen katoenen stoffen heeft. Hier vonden we de mooie olijfkleurige stof die ze zo graag wilde. Deze eerste quilt kan ik al laten zien, de andere komt over een tijdje langs. Meer foto's? Klik hier.
Geen reacties »

Aug
13

Doos met kleertjes

Dit keer bracht de postbode een doos met jongenskleertjes uit Hoorn. Rompertjes, t-shirtjes, truitjes, broekjes, slaapzakje, jasjes, zwembroekjes, in allemaal heerlijke kleurtjes en motiefjes. Hoorn, daar hebben wij jaren geleden gewoond, en met het werken aan de quilt kwamen er ook af en toe herinneringen aan die tijd boven. Een prachtige stad aan het IJsselmeer, waar we een paar mooie jaren beleefd hebben, en onze oudste twee zoons geboren zijn. En toch begonnen de Limburgse roots te trekken, en verhuisden wij terug naar mijn geboortedorp.
De kleertjes uit de doos transformeerden in een heerlijke stoere deken, met een jeansblauwe rand er omheen. Morgen gaat de quilt weer in de doos, op weg naar Hoorn, en er wordt al reikhalzend naar uitgekeken! En wil je nog wat meer foto's bekijken, die vind je hier.Geen reacties »

Aug
2

Staycation time!!

We slapen uit, lopen in een oude joggingbroek, luisteren naar de regen en het onweer, halen frietjes en eten die bij de t.v., kijken Netflix, lezen tijdschriften en boeken, zetten de country music zender aan en zingen mee, legen hele potten thee en doosjes chocolade. Kortom, we schakelen even een weekendje terug, tempo gaat omlaag, tijd om te genieten. Nee, nog geen vakantie, daar moeten we nog op wachten tot in september, maar nu tussendoor even behoefte aan …


Geen reacties »

LRB