Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
29

Pink please!

Een kratje vol met meisjeskleding, met daarin veel roze. Maar ook ruitjes, bloemetjes, stipjes en leuke printjes. En een jurkje van de moeder, ze had het heel vaak gedragen tijdens de zwangerschap. Al deze motiefjes samen vormen een vrolijke, echte meidendeken, en dan is de kleurkeuze voor de pink rand en achterkant een hele goede.
Ik krijg ook vaak de vraag of de quilts gewassen kunnen worden. Dat kan zeker, de kleding is immers ook al veelvuldig gewassen, en de stof die voor de rand en achterkant wordt gebruikt was ik vooraf, zodat eventuele overtollige verf er uit is, en de stof niet meer zal krimpen. De tussenvulling is van een goede kwaliteit, die ook niet zal krimpen. Kies bij je wasmachine een programma met een lage temperatuur en stel het centrifugeren in op een laag toerental. Gebruik wasmiddel voor fijne was. Laat de quilt liefst liggend drogen. En omdat er heel veel verschillende stoffen gecombineerd worden, adviseer ik om altijd een handvol colour catcher doekjes bij te voegen, die eventuele kleur-uitloop opvangen. Op die manier kun je heel lang plezier hebben van je quilt.
Van de pink quilt kun je hier nog wat meer foto's bekijken.

Reacties

Geen reacties

LRB