Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
28

Broertje nummer drie

Enkele jaren geleden maakte ik al eens twee quilts van de kleding van hun zoontjes. Er werd nog een broertje geboren en ook van zijn kleertjes mocht ik begin dit jaar een deken maken vol herinneringen aan zijn babytijd. Schattige en stoere kleertjes met printjes van leeuwen, dino's, pinguïns, gamecontrollers, teckels, luiaards, kwallen, tractors, hartjes en sterren. Net als bij zijn grote broers kreeg ook zijn quilt een grijze rand en achterkant. Nu hebben ze alle drie een warme deken vol verhalen en herinneringen aan hun vroegste kindertijd. Wil je nog wat meer foto's zien, en ook de quilts van de broers nog eens bekijken? Die staan hier en hier.
Geen reacties »

Jan
22

Block magazine

Wat is het toch heerlijk om weer een stapel Amerikaanse quilt tijdschriften te krijgen. Dit keer niet via de post, maar persoonlijk gebracht, want hij kwam naar hier met kerst. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal gelezen, kleine genietmomentjes zijn het.
Geen reacties »

Jan
8

Voor zijn zus

Vaak gaan de dekens die ik maak op de post, het land in, maar deze keer bleef de quilt in ons dorp. Een quilt van kleding van een jonge man, gemaakt voor zijn zus. Veel automerkjes, camouflageprint en geruite pyjamabroeken maken samen een stoere deken. En een zwarte rand en achterkant, want zwart was zijn lievelingskleur. Het verhaal achter de quilt raakt me natuurlijk altijd wel, maar nog net wat meer als ik de mensen waar de deken voor is al jaren ken, onze kinderen in dezelfde leeftijd, dezelfde sportvereniging. Nog meer dan anders hoop ik dat de deken veel warmte en herinneringen mag brengen. De foto's staan hier.

Geen reacties »

LRB