Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
30

Van hun papa - 2

Van de kleding van hun vader maakte ik voor beide dochters een quilt. Vorige week liet ik hier foto's zien van de quilt met een donker antraciet rand. Nu is de quilt voor de jongste dochter aan de beurt. Voor haar kozen we een licht grijze rand. Ondanks dat voor beide quilts dezelfde kledingstukken gebruikt zijn, hebben ze toch een verschillende uitstraling. Wil je de dekens allebei nog een keertje bekijken? De foto's staan hier.

Geen reacties »

Okt
21

Van hun papa

Samen met hun moeder kwamen ze de kleding van hun veel te jong overleden vader naar Baarlo brengen. Zakken vol met shirts, truien, overhemden, werkbroeken, korte broeken, sportkleding, onderbroeken, de carnavalsjas en een net krijtstreeppak. Een grote deken voor elk van de twee, dat was de bedoeling, en zoveel mogelijk van de kleding erin verwerken. De dekens lijken op elkaar, maar zijn toch allebei net even anders doordat de ene een lichtgrijze rand kreeg, en de andere een antracietkleurige rand. Inmiddels zijn de quilts al weer op hun plek van bestemming, waar ze voor veel herinneringen en verhalen over hun vader zullen gaan zorgen. Vandaag hier foto's van de quilt met de donkere rand. De andere met de lichtere rand zal ik volgende keer laten zien. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken.


Geen reacties »

Okt
7

Oud roze meisjes quilt

Een lieve quilt van meisjeskleding met een rand in een zachte, oud roze kleur. Op verzoek maakte ik deze rand wat smaller dan bij de meeste quilts, en werd op de, eveneens roze achterkant de naam van het meisje geborduurd. Doordat de rand wat smaller is ligt de nadruk nog meer op de leuke motiefjes van de kleertjes.
Nog wat meer foto's zie je hier.
Geen reacties »

LRB