Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
31

In loving memory Shaddai

In augustus sprak ik je voor het eerst, je wilde me graag wat vertellen over de quilt die je gemaakt wilde hebben. Het verhaal dat je me vertelde was er een vol verdriet, een verhaal zonder happy end. Nadat je hem negen maanden bij je had gedragen, verloor je jullie zoontje. Nooit heeft hij de kleertjes die in de kast klaar hingen gedragen. Je vertelt me hoe moeilijk het is, om de kast open te maken en de kleertjes eruit te halen, en dan naar mij toe te brengen, maar tegelijkertijd is dat wel wat je heel graag wil. En het lukt, samen met een lieve vriendin kom je de kleertjes brengen. We bespreken die dag jouw wensen, en hebben daarna nog menigmaal overleg over het ontwerp en de details. Zorgvuldig kiezen we de kleur stof voor de quilt, en bespreken we wat er op de achterkant komt te staan in geappliqueerde letters.

Je wilt heel graag dat de naam van je zoontje wordt uitgesproken en wordt opgeschreven, en dat er aan hem gedacht wordt, over hem gepraat wordt. De quilt moet generaties lang meegaan, om de herinnering aan hem te behouden, de tijd mag de letters van zijn naam achterop de quilt niet laten vervagen zoals ook de herinneringen niet mogen vervagen.

Shaddai

Vorige week kwam je de deken van zijn kleertjes ophalen. Om te koesteren, knuffelen, en omarmen, om bij weg te dromen en te denken aan jullie zoontje. Lieve mama van Shaddai, je liet me je verdriet zien, en ik bewonder jouw kracht en liefde.

Hier vind je nog wat meer foto's van de quilt voor Shaddai.Reacties

Ine

02-11-2019 (20:05)

Hier werd ik helemaal stil van.

LRB