Dutch Patches

Memory Quilts

Aug
16

Kadootje uit Amerika

Een tijdje terug kreeg ik een pakketje uit Amerika. Wat er in zat was niet voor mij bestemd, ik hoefde het alleen maar naar iemand anders toe te brengen. Maar.... er zat nog een extraatje bij dat wél voor mij was. Een verrassing van mijn lieve broertje. Twee patchwork pakketjes om mini quiltjes mee te maken. Quiltjes met gezellige kattentafereeltjes erop, past helemaal bij mij. Ik heb nog geen tijd gehad om er aan te beginnen, maar het is een leuk projectje voor een volgende vakantie!

Geen reacties »

Aug
9

Roodborstjesquilt

Een quilt van de kleertjes van hun dochtertje. Roze, rood, maar ook grijs, donkerblauw en een beetje groen, en een héleboel leuke kleurige motiefjes. Er zat één heel lief shirtje bij met een roodborstje erop, daarom heb ik het de Roodborstjesquilt genoemd. Omdat er ook veel donkerblauw in zat, heb ik dat laten terugkomen in de rand. De kleur van de rand is meestal heel bepalend voor de uitstraling van een quilt. Dit komt mede doordat de kleur garen die ik kies om het geheel door te stikken, dezelfde kleur is als de rand en achterkant. Deze Roodborstjesquilt is inmiddels al weer een tijdje bij haar nieuwe eigenaar. Als je nog wat meer foto's wilt bekijken dan vind je die hier.
Geen reacties »

Aug
1

Naar Den Haag

Elk jaar gaat Paleis Noordeinde een paar zaterdagen open voor publiek en zijn er een zeer beperkt aantal kaartjes te koop. De rest van het jaar dient het als werkpaleis van onze Koning en Koningin. Dit jaar wist ik kaartjes te bemachtigen, dus daar gingen we, op weg naar Den Haag. Geen idee wat we konden verwachten, en hoe aangenaam verrast werden we. Heel welkom voelden we ons, geen moeite was gespaard om er een aangename toer door het paleis van te maken. Er was voor gekozen om uitleg te laten geven door het hofpersoneel dat dagelijks werkt in Paleis Noordeinde. Zo kon het gebeuren dat een secretaresse uitleg geeft over de puttikamer waar Willem Alexander en Maxima elke maandagochtend vergaderen, en iemand van de financiële administratie vertelt over de bijzondere kunstwerken die Anna Paulowna meenam uit Rusland. Maar ook werd er verteld over het stucwerk met de daarin door stucadoors verwerkte kleine "geheimpjes", en konden wij het servies van Willem Alexander en Maxima bewonderen, en werd er zelfs verteld hoe er te werk gegaan wordt als de lange tafels gedekt moeten worden voor een diner met gasten. Mooie, enthousiast vertelde verhalen, waarbij vragen van de bezoekers geduldig beantwoord werden. Foto's mochten gemaakt worden, selfies op de deftige trappen, geen probleem. En eenmaal weer buiten was er voor de bezoekers nog een bekertje gekoeld water en een heel mooi informatie boekje over Paleis Noordeinde. Dit bezoek was de reis naar Den Haag zeker waard, en uiteraard hebben we nog even door de stad geslenterd en van een lekker ijsje genoten op een terras.
Zo worden tafels gedekt


Het Balkon, van binnenuit gezien


1 reactie »

LRB