Dutch Patches

Memory Quilts

Sept
5

Half Square Triangle

Deze week geen foto's van een projekt dat af is, maar een foto van een paar blokjes van een quilt in wording. Al een paar jaar maak ik deel uit van een Amerikaans Quiltforum. Erg leuk en heel leerzaam. Binnen het forum worden ook vaak groepen opgericht, met als doel allemaal binnen een afgesproken tijd een zelfde soort projekt te maken. Dat kan zijn een speldenkussen, of een babyquilt, of een quilt in van tevoren vastgestelde kleurcombinaties. Ik heb al een aantal keren met zo'n groep meegedaan. Vaak worden die werkjes dan ook aan mekaar toegestuurd, en gaan de quiltjes en speldenkussens de hele wereld over.

Nu was er weer een nieuwe groep opgericht die helemaal in mijn straatje past; de groep is "Second hand Rose" genoemd. De bedoeling is dat iedere deelnemer een quilt maakt van zoveel mogelijk gebruikte, en gratis verkregen stoffen. Alleen nieuwe tussenstof en nieuw naaigaren zijn toegestaan. Nu had ik al een hele stapel overhemden verzameld, toen ik ook nog een grote zak met overhemden kreeg van een collega (Dankjewel, Kitty!). En toen ik zo'n diversiteit aan stofjes had, wist ik meteen wat ik wou gaan maken. Het patroon voor deze quilt heet de "Half Square Triangle", en stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Er zijn heel veel verschillende stofjes voor nodig, maar dié had ik nu!

Het wordt ook best een grote quilt, bestemd voor een extra lang éénpersoonsbed. En de quilt krijgt een hele landelijke uitstraling. Op de foto kun je een klein beetje zien wat de bedoeling is, maar natuurlijk is ie nog lang niet af, al ben ik wel al iets verder dan de foto laat zien. Over een tijdje laat ik het eindresultaat zien!


HST

Reacties

mamaquilt

05-09-2014 (18:27)

Wonderful Lenie! Is it a group from MSQC? Don't have much time at the moment to join anything, but you did a perfect job on your HST.

Lenie

05-09-2014 (18:38)

Yes Michèle, it is a group from the MSQC. You can recognize it from the group icon, that's my "Happy" quilt. It is a fun group!

LRB