Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
6

Babykleertjes quilt

Twee dozen vol lieve babykleertjes, een trouwjurk en een vest van het trouwpak, samen verwerkt in een quilt. Niet de gemakkelijkste klus, maar o, zo leuk om te doen. Al die hele kleine kleertjes, bijna allemaal van rekbare stof, dus eerst verstevigen, en vervolgens passen en meten om er een paar vierkantjes uit te snijden, zodanig dat leuke printjes niet verloren gaan. En dan de mooie applicaties van kraaltjes op de trouwjurk, zorgvuldig van de tule verwijderen, en met de hand op de satijnen stof zetten. Blijft toch spannend, om de schaar in een trouwjurk te zetten. Daarna de quilt in elkaar gezet en doorgestikt langs de naden. Ik ben heel blij met het resultaat, het is een mooie herinnering geworden voor de ouders aan de babytijd van hun kinderen. Voor de grootouders mocht ik ook nog een paar kussens maken, die komen een volgende keer langs in het blog. En wil je meer foto's zien, kijk dan hier.


Reacties

Geen reacties

LRB