Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
18

25 jaar geleden

Gisteren was het 25 jaar geleden. Zondag 17 januari 1993, ook toen stormde het, net als vandaag, maar daar hadden wij weinig aandacht voor. Ineens waren we ouders geworden, daags tevoren nog met twee, nu met drie. Onverwacht, tien weken te vroeg werd hij geboren, onze eerste zoon. Heel gelukkig waren we, want het ging naar omstandigheden heel goed met hem, maar ook ongerust, want hij had toch nog wel heel veel zorg nodig. Altijd weer rond zijn verjaardag zie ik voor me hoe de kinderarts heel geruststellend Jeroen in een bundeltje in zijn armen mee nam naar de afdeling, de gereedstaande couveuse negerend. "Het gaat goed met hem", zei hij, "Ik neem hem zó wel mee naar de afdeling". Er waren spannende momenten, verdriet, geluksmomentjes om kleine stapjes vooruit. Tien weken gingen we meerdere keren per dag naar het ziekenhuis en daarna mocht hij naar huis, op de verjaardag van zijn papa. Alles is helemaal goed gekomen met hem, een zoon om heel trots op te zijn. Door de storm van vandaag kan ik er niet omheen, die stormachtige start van 25 jaar geleden.
De quilt op de foto was één van mijn allereerste quilts, hij wou graag dat het leek alsof er stukjes Amerikaanse vlag in verwerkt waren... nu zou ik dat heel anders aanpakken... maar hij was er heel blij mee, en slaapt er nog steeds onder.


zijn eerste kerst


Reacties

Linda

18-01-2018 (13:27)

Ik weet het ook nog heel goed Lenie, dat ik samen met jullie bij Jeroen kwam kijken in het Z-H met Joran op mijn arm die toen 6 maanden oud was en bij geboorte 10 pond was en 57 cm lang! Wat een wereld van verschil was dat en wat vond ik Jeroen er kwetsbaar uitzien. Maar inderdaad, wat deed en doet hij het fantastisch zo in die 25 jaar en jullie hebben zeker alle reden om ape-trots op hem te zijn.

Ine

18-01-2018 (15:58)

Toch geweldig om dit te lezen, de quilt nog te zien, en te horen dat diit kleine kindje van toen nu geworden is tot een man waar iedereeen groots op is! Proficiat, Jeroen!

Mam

19-01-2018 (08:57)

Blij dat de baby er was, ook zorgen dat hij zo vroeg kwam. Trots op wat er van hem geworden is. Jeroen wens je veel goeds in je verdere leven.

LRB