Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
20

Het muziekstuk

Van de kleding van haar overleden echtgenoot wilde ze een quilt gemaakt hebben. Maar ze wilde graag iets anders dan alleen maar de vierkantjes die ik meestal maak. Steekwoorden waren grotere vlakken, rustige kleuren. Met haar aanwijzingen en wensen in gedachten ben ik aan het ontwerpen gegaan. Ze had nog een muziekstuk dat haar man zelf geschreven had, dat wou ze er ook graag in verwerkt hebben. Omdat ik dat zo bijzonder vond hebben we het muziekstuk op stof laten afdrukken en het prominent in het midden geplaatst. De ouders van haar man hadden vroeger een tricotage bedrijf in Velden, en er waren nog wat opnaai-lintjes uit die tijd. Ook die hebben we er in verwerkt. Omdat ze fervente Geocaching fans waren, heb ik op de achterkant het Geocaching-logo gezet. Hier kun je nog wat meer foto's bekijken, zowel van het hele ontwerp, als van een paar details.
En dan hadden jullie het volgende nog tegoed naar aanleiding van mijn blog van vorige week. Het aantal meters garen dat ik gebruikt heb de afgelopen twee jaar, af te meten aan de klosjes in de klosjespot was 27.450 meters garen.


Reacties

Geen reacties

LRB