Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
9

De eerste vijf jaar

Heel veel kleertjes van een kleine jongen, kleertjes die hij in zijn eerste vijf levensjaren droeg. Als herinnering aan die tijd wilden zijn ouders een deken laten maken, een grote deken, waar al die kleertjes in terug kwamen. Op een aantal shirtjes stonden draakjes en bulldogs, en omdat die een speciale betekenis voor hun hebben, moesten die natuurlijk ook een belangrijke plaats op de deken krijgen. Een donkerblauwe rand er omheen, en een donkerblauwe achterkant maken er een strakke quilt van. Er waren zelfs nog vierkantjes genoeg om twee bijpassende kussens te maken. En heel leuk, ik kreeg meteen een telefoontje toen de quilt per post was gearriveerd. Ze wilden me laten weten hoe enthousiast ze waren toen ze de quilt, die ze tot dan toe alleen maar op de foto gezien hadden, ook in het echt konden zien én voelen. "In het echt is ie nóg mooier!!" Dat hoor ik wel vaker, want ook al doe ik mijn best om de quilts die ik maak zo goed mogelijk op de foto te zetten, ze daadwerkelijk in handen hebben is natuurlijk nog mooier. Ook van deze quilt en kussens heb ik een aantal foto's gemaakt, en die kun je hier bekijken.Reacties

Geen reacties

LRB