Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
2

Half Square Triangle

Ze nam een wasmand vol met overhemden mee, van enkele de mouwen nog opgerold van de laatste keer dat ze gedragen waren. Haar man droeg altijd overhemden in mooie kleuren en motiefjes, of ik daar een driehoeken-deken van wilde maken. Om deze quilt te kunnen maken is een groot aantal overhemden nodig, in veel verschillende kleuren, en deze mand vol was daar heel geschikt voor. Ook aan de achterkant kwam nog een strook met driehoeken, en een applicatie van een tekst die haar man typeerde, een tekst die in de kraag van één van de overhemden geborduurd stond. Een donkerblauwe rand rondom om de quilt "in te lijsten", en ook donkerblauw voor de achterkant. Ik heb de foto's vorige week gemaakt, in het voorjaarszonnetje, tussen het prille voorjaarsgroen in de tuin, en zie je hoe prachtig de lavendelstruik kleurt bij de quilt? Natuurlijk zijn er nog wat meer foto's te bewonderen van deze pracht, kijk maar eens hier.


Reacties

Jet

03-05-2019 (12:36)

Ik ben er zo ontzettend blij mee en vind hem echt prachtig?

LRB