Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
25

Ice-tea !!

Wat hebben we een zomer hè, warmte en droogte records sneuvelen aan de lopende band, en wie weet, gaan we ook vandaag nog wel een hitterecord breken en wordt het wel 40 graden in Nederland. Dan zoeken we met zijn allen ook wat koelte natuurlijk. Een lekker zomers drankje hoort daar dan zeker bij. Hier in huis is de Ice-tea favoriet, zelfgemaakt uiteraard. Ik kreeg het receptje uit de V.S. (van mijn broertje), waar je vooral in het Zuiden overal verse ice-tea kunt kopen, sweet of unsweetened. Dat nemen ze daar heel serieus, hoe je je ice-tea maakt, welke theesoort, hoeveel zakjes, hoe lang de thee laten trekken. Traditioneel wordt een kleine hoeveelheid heel sterke zoete thee gezet en afgekoeld, die ze dan voor het serveren aanlengen met water en ijs. Wij doen de easy versie, simpeler kan haast niet en dat is precies wat we willen met dit weer toch? Neem een grote kan koud water (ja, koud) en hang daar naar smaak één, twee of drie theezakjes in. Zet de kan in de koelkast en laat een aantal uren langzaam trekken (of de hele nacht). Het resultaat is een lekker frisse, heldere, koele thee. En door de "cold brew" zoals ze dat noemen, wordt je thee helemaal niet bitter of wrang. Serveer je ice-tea gewoon met wat ijsblokjes, of nog lekkerder, met wat schijfjes limoen of citroen, of wat verse munt erin. Wat wij doen:ik heb in de vriezer een paar zakken met in partjes gesneden citroenen liggen. Die doe ik in de kan, dat koelt net zo goed als ijsklontjes, én geeft een heerlijke citroensmaak aan je thee. Een echte opkikker tijdens deze hittegolf. CHEERS!!
Reacties

Geen reacties

LRB