Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
18

Mét handtekening!

En dan wordt je gevraagd om van een grote stapel gesigneerde band-shirts een quilt te maken. Wat een geweldig leuke opdracht! (Dit wilde ik al heel lang een keertje doen, maar mijn zoons wilden hun T-shirts nog niet afstaan voor dit doel). Met deze hoeveelheid shirts zou het een grote quilt worden, met af en toe een uitdaging, omdat de handtekening soms op de achterkant van het shirt stond, terwijl de print aan de voorkant zat.
En dan was er dat ene, heel speciale shirt, waar de artiest "this quilt is endorsed by Rufus Wainwright" op had geschreven. Dit shirt moest natuurlijk extra opvallen. We besloten om de print met de handgeschreven tekst een rode rand te geven. Voor de andere randen kozen we grijs. En omdat er eigenlijk teveel shirts waren, en weglaten geen optie was, heb ik er ook een paar in de achterkant verwerkt.
En toen kwam de volgende uitdaging, hoe zet je zo'n grote quilt op de foto? Nou ja, je vraagt gewoon een paar lange mannen om de quilt in de hoogte te houden, zodat je snel wat foto's kunt maken. Vandaar die voeten die je aan de onderkant op de foto kunt zien, hihihi. Deze bijzondere quilt is inmiddels gearriveerd in Amsterdam, waar ze voor heel veel mooie herinneringen gaat zorgen. En hier kun je nog wat meer foto's bekijken.met rode randReacties

Mam

19-07-2019 (17:52)

In het echt is hij nog veel mooier.

LRB