Dutch Patches

Memory Quilts

Jan
16

Elk jaar een nieuwe au pair

Al jaren komt tegen het eind van het jaar een mailtje binnen met, "daar ben ik weer, heb je tijd voor nog een kussen"? En natuurlijk heb ik daar tijd voor. Aan het eind van het jaar nemen ze elke keer weer afscheid van hun au pair. En elke keer krijgt de au pair een kussen mee met daarin foto's verwerkt, ter herinnering aan de fijne tijd bij hun in het gezin. Het mag een heel Hollands kussen zijn, met een patchwork van echte oudhollandse stofjes, foto's en geappliqueerde teksten. Telkens zag ik hun dochtertje weer een jaartje ouder worden, van een baby naar een prachtige jonge dame. En dit jaar was daar ineens dametje nummer twee, er was een zusje geboren!! Nu staan er twee prinsesjes op de foto's. Inmiddels is het jaarlijkse kussen een traditie geworden, en ik hoop het nog jaren te mogen maken. De kussens gaan de hele wereld over, om de herinneringen aan dit Nederlandse gezin te koesteren. Klik je hier dan kun je nog wat meer foto's bekijken.


Reacties

Geen reacties

LRB