Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
1

The making of -2Laten we verder gaan waar ik vorige week gebleven was. De kinderkleertjes quilt vordert gestaag. Bijpassende stof en garen werden snel geleverd, dus ik kon weer verder. De bovenkant van de quilt werd in elkaar genaaid, zo ook het bijbehorende kussen. Om er een echte quilt van te maken zijn er drie laagjes nodig, het kleertjes patchwork is de bovenkant, dan volgt er een zachte tussenlaag, en onderop een effen katoenen lap. Die drie samen moeten worden doorgestikt en om dit mooi strak te kunnen doen worden de lagen op elkaar gelegd en gefixeerd met spelden. Daarna kan het doorstikken beginnen. We zijn al een heel eind op weg naar een lekker warme deken. Via de foto's wordt het wellicht nog wat duidelijker. En ik kon het niet laten om wat van die ontzettend lieve, leuke afbeeldingen van de kleertjes te laten zien. Volgende keer de afwerking van de quilt.


Quilt spannen en fixeren met spelden


de drie lagen doorstikkenReacties

Geen reacties

LRB