Dutch Patches

Memory Quilts

Okt
8

The making of - het eindresultaat

De afgelopen twee weken heb ik wat verteld en laten zien over het maken van een quilt van kleertjes. Het laatste stukje afwerking na het doorquilten is de afwerkbies, een smalle bies die de quilt rondom netjes afwerkt. Ik maak eerst een lange, dubbele bies en zet die aan de achterkant rondom aan de quilt. Daarna wordt de bies aan de voorkant nog doorgestikt met een zigzag. Tijdens het aanzetten van de bies zet ik ook mijn Dutch Patches label ertussen. Het is fijn om de door mij gemaakte quilts een klein beetje van mezelf mee te geven, want daarna worden ze opgehaald of opgestuurd, en zie ik ze nooit meer terug.
Deze quilt kreeg een rand en achterkant in een zachte dusty mint kleur, en het bijbehorende kussen kreeg dezelfde kleur. De postbode heeft er inmiddels voor gezorgd dat quilt en kussen op de plek van bestemming zijn. Wil je nog wat foto's bekijken? Die staan hier.


afbiezen van de quilt

Reacties

Geen reacties

LRB