Dutch Patches

Memory Quilts

Dec
29

2020, op weg naar 2021

2020, er is al zoveel gezegd en geschreven over dit jaar. Ja, het was ook voor ons een lastig jaar, met hobbels, tegenslagen en frustraties, maar ook soms kleine fijne momenten die er zonder Covid19 niet waren geweest. Soms was er boosheid, soms verwondering, vaak begrip, en heel vaak bewondering voor hoe ons gezin en mensen om ons heen met deze bizarre toestand omgaan. Hun uiterste best doen voor anderen, en proberen zelf het hoofd boven water te houden. Wij deden ook ons best soms zichtbaar, soms onzichtbaar, in ons huis dat een eiland, maar ook een kantoorpand was geworden, met zoveel thuiswerkende mensen. En het was af en toe best moeilijk. Er ging heel veel niet door, we hebben veel leuke en mooie dingen gemist.
Maar hoe wil ik me 2020 herinneren? Het was een bijzonder jaar, het jaar waarin we 30 jaar getrouwd waren, het jaar waarin mijn vader 80 werd, mijn oudste zoon een huis kocht, we de laatste kerst met drie thuiswonende zonen vierden, zonder visite, maar met een kerstdiner, het jaar dat ik kapper mocht spelen voor al mijn mannen, het jaar dat AH elke week de boodschappen kwam brengen, de kie√ęt online ging, we online pubquizzen speelden (en niet wonnen, maar wel heerlijke nacho's aten), het jaar dat we mondkapjes gingen dragen, omdat we hoopten dat dit bijdraagt, Dutch Patches de 150e memory quilt maakte, we fan werden van Martien, en "Allen" bij ons kwam wonen (inside joke). We hadden tijd om Harry Potter 1 t/m 8 nog een keertje samen te kijken, zelf bier te brouwen, en heel veel fiets en hardloop rondjes te maken. En hoogstwaarschijnlijk gaan we in 2021 nog wel even door op dezelfde manier, want Covid is er nog, maar er is ook hoop en perspectief op veranderingen.
Dutch Patches mocht weer veel quilts en kussens maken het afgelopen jaar, ik ben dankbaar voor jullie vertrouwen, en omdat jullie me ook in 2020 wisten te vinden. Ik wens iedereen heel veel gezondheid en geluk, en ik hoop op begrip en respect voor elkaar in 2021.Reacties

Geen reacties

LRB