Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
27

Filmpje!

Ook hier in huis is het één en ander veranderd door het corona virus. Onze gemeente kleurt donkerrood op de kaartjes van het RIVM, en dat is niet goed. Sinds twee weken werkt iedereen hier verplicht thuis. Dat betekent vijf werkplekken ingericht met laptops en telefoons, Skype meetings, whatsapp vergaderingen, en gamen met collega's in de lunchpauze. We gaan alleen maar de deur uit voor het hoogstnodige, de boodschappen. Het zonnige weer van de laatste tijd maakte het mogelijk om buiten in de tuin, in de zon uit de wind, een kop thee te drinken of te lunchen. Wat prijzen we ons gelukkig met dit kleine stukje buiten. Want we maken er het beste van, en proberen het ook gezellig te maken, houden rekening met elkaar, maar er zijn ook zorgen en soms ook spanningen en verdriet, zoals dit bij iedereen nu zal zijn. En er is tijd, meer tijd dan in ons vroegere leven, geen volleybaltrainingen of wedstrijden, geen fanfare repetities of optredens, niet even naar oma en opa, geen feestjes, geen vergaderingen. En dan ontstaan er ook mooie dingen. Mijn oudste zoon had al een tijdje het plan om voor Dutch Patches een filmpje te maken waarin we laten zien hoe een quilt van kinderkleding gemaakt wordt, en je raadt het al, daar was nu eindelijk tijd voor. Dat filmpje kun je hier bekijken. Veel kijkplezier!

Reacties

Mam

27-03-2020 (10:28)

een mooi filmpje , even geen nare berichten. ben voorzichtig en blijf gezond allemaal.

LRB