Dutch Patches

Memory Quilts

Mrt
3

Shoppen!

Voor mijn verjaardag had ik van mijn lieverds een heel royale cadeaubon gekregen om te gaan (online) shoppen bij een heel leuk quiltwinkeltje. Kijken, kiezen, in winkelmandje doen... en er toch weer uit, wikken en wegen, en uiteindelijk bestellen. Ik heb gekozen voor een setje mooie blauwe stofjes en een prachtig boek, "Remembering the Past" van Julie Hendricksen. De schrijfster heeft quiltpatronen ontworpen waarbij ze zich heeft laten inspireren door antieke quilts uit haar eigen verzameling. Een aantal van deze patronen zijn samengebracht in dit prachtige boek. Ze laat foto's van de antieke quilts zien en vertelt over de gebruikte stoffen, en de soms op het eerste oog onlogische keuzes, die juist wel passen in het tijdsbeeld van toen, waarbij de maakster vaak vanuit schaarste koos. Zo anders tegenwoordig het grote aanbod stoffen waar wij uit kunnen kiezen. Een fijn boek, met mooie patronen, maar ook veel leesplezier. En wie weet waar die blauwe stofjes nog eens van pas komen.

Reacties

INE

05-03-2020 (21:06)

Wat is dat toch fijn kopen,. Ik ken dat. Erin...eruit, toch weer wat erbij . . .! Een heerlijk pakket waar je denk ik voorlopig wel regelmatig naar zult kijken! Want de bestellingen gaan voor! En voorlopig ga je alleen maar denken wat je ervan gaat maken! Heel veel plezier ermee.

LRB