Dutch Patches

Memory Quilts

Apr
30

De kleier van mam Baolder

Een tas vol kleding kwam ze brengen. Een paar broeken, een trui, een bodywarmer, een t-shirt en een sjaal werden samen twee kussens voor op de bank, een herinnering aan mam Baolder. De voorkant kreeg een vierkantjes patchwork, de achterkant werd ook van de kleding gemaakt. Corona heerst, beheerst ons leven. Veel dingen doen we anders dan voorheen. Noodgedwongen denken we veel beter na bij alles wat we doen. Ik maak nog steeds kussens en dekens van kleding, maar neem wel de nodige voorzorgsmaatregelen. Kleding wordt aan de deur afgeleverd, of met de post gestuurd, en voordat ik er aan begin blijft alles een week onaangeroerd staan. Pas daarna pak ik de kleding uit en ga ik er mee aan de slag. Ook ophalen als de quilt of kussens klaar zijn, gebeurt aan de deur, met een kort praatje op 1,5 meter afstand. Opsturen per post kan uiteraard ook. Veel liever zou ik iedereen binnen vragen in mijn atelier, om samen de kleding te bekijken en over de mogelijkheden en wensen te praten. Helaas kan dit nu even niet, maar gelukkig kunnen we alles bespreken via mail, whatsapp, Skype en telefoon. Wil je nog wat meer foto's van deze kussens bekijken? Die staan hier.
Reacties

Geen reacties

LRB