Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
21

De 30'er jaren

In stoffenwinkels weten ze me altijd meteen naar zich toe te trekken, de reproductie stofjes met printjes uit de jaren 30. Vrolijke kleurtjes in voornamelijk kleine printjes. Ruitjes, bloemetjes, kersjes, strikjes, cirkels, popjes, diertjes, stoffen waar vrouwen bijna een eeuw geleden jurken, rokken en blouses van naaiden. Ik vond wat advertenties uit 1935, waarin de originele stofjes worden aangeboden, heerlijk om naar te kijken. En die prijsjes... te leuk om niet even met jullie te delen, kijk maar eens hieronder. Omdat ik ze niet kon weerstaan, lag er dus al een hele tijd een rolletje van die stofjes bovenop mijn stoffenkast te wachten tot er een keertje wat tijd over zou zijn om er een vrolijke quilt van te maken. Dit voorjaar was er lang genoeg gewacht, en was het tijd om een zomerse quilt te maken die we als tafellaken in de tuin gaan gebruiken. Het voorjaar is al wekenlang prachtig zonnig, en we zullen deze zomer heel veel tijd in eigen tuin doorbrengen. Dan maar lekker over de top met kleurtjes dacht ik, en maak er een vrolijke boel van. Een rood randje erbij, daarna nog een roze ruitje erbij. En een bonte verzameling van rood en roze voor de achterkant, allemaal reststukken van stoffen die ik eerder gebruikte als achterkanten van quilts. Moederdag mocht ze voor het eerst op tafel, mét een mooie bos bloemen en een versgebakken appeltaart erop. Daar lag ze te stralen, alsof ze net zo van het mooie weer genoot als wij. Nog wat foto's bekijken? Die staan hier.
Reacties

Geen reacties

LRB