Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
14

De Maas zit!

In de jaren 20, toen allebei mijn opa's nog jonge mannen waren, "zat" de Maas. Stoere durfallen gingen schaatsend of lopend naar de overkant. Maar wel in pak, met stropdas en hoed of pet, want iemand van de krant zou foto's komen maken. Het kwam ook toen bijna niet voor dat de Maas helemaal bevroor. En daar stonden ze dan, opa Baèr Bouten en opa Sjeng Gielen, op de bevroren Maas. De 4e van rechts en de 7e van rechts, nonchalant en met bravoure poserend, nog geen idee ervan dat dit bijna een eeuw later één van mijn lievelingsfoto's zou worden. Ik denk niet dat we een bevroren Maas nog eens mee gaan maken, des te mooier dus dat dit moment voor altijd is vastgelegd door de Venlosche Courant. Hier staan nog wat meer foto's van het kussen.

Reacties

Geen reacties

LRB