Dutch Patches

Memory Quilts

Mei
8

Zijn leven zit er in

"Zijn leven zit er in", dat schreef ze me in een mail, nadat ik haar de eerste foto's van de quilt in wording stuurde. Haar woorden raakten mij ook, want al weet ik heel goed wat de impact is van de quilts die ik maak, soms komt een opmerking gewoon wat sterker binnen. Een quilt voor haarzelf en kussens voor haar kinderen mocht ik maken van de kleding van haar overleden echtgenoot. Zijn sportshirts en zijn werkkleding, de favoriete polo's en T-shirts, een sjaal, vest en zelfs zijn trouwpak werden er in verwerkt. De quilt kreeg een donkerblauwe rand en achterkant, en ook de kussens werden afgewerkt met donkerblauw. Afgelopen week liet ze me weten dat de kinderen echt aangenaam verrast waren, en dat ze meteen alle stoffen van de kleding herkenden. En hoe lastig het was om in deze coronatijd zulke emotionele momenten te delen, zonder een troostende arm om ze heen te kunnen slaan. Hopelijk geven zowel de quilt als de kussens juist nu veel troost. Wil je meer zien, dan zijn hier nog wat meer foto's om te bekijken.
Reacties

Geen reacties

LRB