Dutch Patches

Memory Quilts

Juni
11

Mondmaskers naaien

Het lijkt erop dat iedereen mondkapjes aan het maken is, mijn stofleveranciers melden dat de katoen en elastiek niet aan te slepen is. We hadden al een doos papieren mondkapjes gekocht, want ja, soms moet er gereisd worden met het OV. En misschien een keertje broodjes halen in Duitsland? Met de aanzienlijke stofjesvoorraad in mijn kast en een rolletje elastiek in de la, ben ik toch ook maar eens aan de slag gegaan. Even over het internet gestruind, en een goede tutorial gezocht en gevonden, en aan de slag. Ben je een beetje handig, en wil je ook een paar mondkapjes zelf maken? Via deze link vind je een patroon voor een goed passend mondmasker van dubbele stof, met uitgebreide uitleg en filmpje. https://www.prettyhandygirl.com/best-fit-facemask/ Er wordt een sluitklipje van een broodzak gebruikt om het kapje bij de neus aan te kunnen knijpen voor een perfecte pasvorm. Echt, het werkt prima! Belangrijk is dat je stevige stof uitzoekt van 100% katoen, en dat de elastiek voor achter je oren zacht is, zodat het niet gaat irriteren en schuren. Dan een middagje aan de naaimachine, zodat jij ook een stapeltje wasbare mondkapjes hebt klaarliggen voor als je onderweg gaat en er gevraagd wordt om ze te gebruiken. O ja, het Covid-kapsel van de foto is inmiddels weer naar de kapper geweest, haha.


Mondmaskers


Met mondmasker én Covid-kapsel

Reacties

Geen reacties

LRB