Dutch Patches

Memory Quilts

Juli
9

30 jaar bewaarde kleertjes

Ze had al 30 jaar enkele kledingstukjes bewaard van toen haar zoon nog een baby was, en nu was de tijd gekomen om er iets mee te doen. Of ik van deze kleertjes een klein babydekentje kon maken. Eigenlijk dacht ze dat het niet mogelijk was, het waren slechts acht kleine truitjes en sommige hadden kleine beschadigingen of vlekjes. Maar omdat het maar een klein dekentje (70cmx90cm) hoefde te worden, wilde ik het toch graag proberen, omdat ik wel mogelijkheden zag. Ze stuurde een pakketje met de kleertjes naar me op en het passen en meten begon. En het lukte! Een heel vrolijk dekentje is het geworden. We kozen voor de achterkant een lief rood ruitje, en ook het biesje maakte ik van hetzelfde ruitje. Het is een mooi erfstukje geworden. Een dekentje van kleertjes die al 30 jaar bewaard werden, een dekentje dat nu heel geschikt zou kunnen zijn voor een baby'tje. Wil je nog wat meer foto's bekijken van dit vrolijke dekentje met de ruitjes achterkant? Die staan hier.

8 kleine truitjes


Reacties

Geen reacties

LRB